Да, да, това е корала в Lavapiés

Да, да, това е корала в Lavapiés
Да, да, това е корала в Lavapiés
Anonim

Уморени от живота под наем, Ману и Хосе решават през 2009 г. да си купят къща. Те искаха да бъде централно и очарователно. След шест месеца търсене те откриха този дуплекс от 65 m², разположен в мадридския квартал Lavapiés. Въпреки факта, че къщата и самата сграда - типична корала от 18-ти век - бяха нови реновиран, те решиха да направят някои промени, за да го адаптират към техните нужди. И там имаха помощта на интериорния дизайнер Андрес Медина, от Decoration your Space,, който ни разказва колко сложно е било да се доведе проекта до успешен край, не само защото е бил защитено жилище, но поради трудния достъп до него, с тесни коридори и сложно разпределение.

ХОЛНАТА, МЯСТО ЗА ПОЧИВКА

Кожен диван
Дитански диван от биволска кожа, 1960 г., от Reno. Черно-бяла възглавница от Ikea. Италианска холна маса, от 50-те години, от колекция 20th Century. Керамична лампа от Manises, от Mr. Vintage.
ОБЯВЕН ЛЮБИТЕЛ НА ДЕКО. „Аз съм запален по интериорния дизайн“, казва Ману Осуна, собственик на тази къща, разположена в квартал Lavapiés. Той обича да ходи на пазари в търсене на уникални парчета.
Възглавница
Възглавница тип Kílim, от Tailak. Френска маса от 50-те години, от La Recova. Бронзова лампа от El Rastro.
Филмови плакати, сувенири от пътуване и подбрани произведения на изкуството украсяват тази стена в хола. „Всяко парче има своето място и своя момент - казва Ману-. Те също се променят, за да направят път на другите”.
Дуплекс в Lavapiés: Всекидневна
Отляво надясно: тринакрия с три крака, типичен символ на Сицилия; акварели, от Хуан Перезосо; картини от Гонсало Муиньо и закупени в художествени галерии в Порто. Вдясно плакат за филма Amèlie в рамка.
английски бюфет
Помощната масичка е от 50-те години на миналия век, а креслото е модел Lady, дело на италианския дизайнер и архитект Марко Занусо. Всичко е закупено от La Recova.

В този стол, до прозореца с изглед към коралата, Ману преглежда списанията за архитектура и декорация, които го очароват. Ефектни разклонени горгонии, корали и колекция от немски бели порцеланови вази са показани на английския бюфет Nathan, оригинален от 60-те години на миналия век.

„Бихме искали къщата да е по-голяма, за да приемаме приятелите си удобно - обяснява Ману - и преди всичко да имаме тераса, за да провеждаме всички тези срещи. Но ние сме на това…”
Пиедестална маса
Масата с пиедестал от черешово дърво и мраморен плот е от началото на 20 век и е закупена в Порто. Столове Fanett-Mademoiselle, от финландския дизайнер Ilmari Tapiovaara, в Рино. Лампата е емблематичният модел PH5, от Louis Poulsen, в La Recova.

ОТВОРЕНА КУХНЯ В ИНДУСТРИАЛЕН СТИЛ

Малка спалня и хол са добавени към оригиналната кухня. Изработен по мярка, той е интегриран в хола и има бар, който лежи на стената на банята.

индустриална кухня с количка и ретро табуретки
Табуретки, от El Rastro от Мадрид.
Първото нещо, което Ману и момчето му правят, когато се приберат у дома, е да събуят обувките си. Те релаксират в кухнята с чаша вино или си чатят във всекидневната, сред оригинални мебели от две невероятни десетилетия.
бар за закуска
Плот, от арктически бял синтерован камък, от фирмата Neolith®. Бюфетът е от Woody Metal.
Собствениците правят много живот в кухнята. „Обичам да готвя каквото трябва“, казва Ману, който уточнява, че половинката му го бива много добре. Преобладаването на белия цвят подобрява амплитудата и осветеността, получени с реформата.
Битова техника
Кухня, проектирана чрез декориране на вашето пространство. Мебели от Santos. Уреди от Bosch. Зелена керамична чиния, от португалската фирма Bordallo Pinheiro.

СПАЛНЯТА, МЯСТО ЗА МЕЧТАНЕ

Спалнята се намира на горния етаж.

под в маса за спалня lavapiés
„Освен кухнята, таванът е любимото ни място - казва Ману - с всичката тази светлина, идваща през отворените прозорци на покрива“.

Долната част беше украсена със странична маса. До оригиналния парапет на стълбите, направен с кръстосани жълти тензори, е паркиран велосипедът.

Холна маса от 60-те
Одеялото е дизайн, изплетен от майката на един от собствениците. Маса от 60-те години, от La Recova; и прозорец, от Velux.

Спалня със самостоятелна баня. Половин преграда разделя зоната за спане от банята и съблекалнята.Вдясно от леглото, странична маса от метал и стъкло и дървен дизайн създават оригинална шахматна композиция, която добавя динамика към околната среда. XL аплици за ръце осветяват четенията през нощта.

аплици в спалнята
Метални апликации, от Хуанма Лизана. Плитка за завивка от Casa Azul. Възглавниците идват от Tailak.

Зад спалнята са баня и съблекалня

Водната площ беше покрита с микроцимент по стените и пода. Мивката беше разположена на отстъп, с плот, който се адаптира към колоната и монтирани на стената кранове, за да се оползотвори максимално пространството. Прозорецът на покрива се отразява в огледалото.

Кактус
Кактус, закупен от Cactus Níjar. Златната стенна лампа от 19-ти век идва от португалски битпазар.
Наличието на съблекалня в банята е много удобен вариант, но е препоръчително само в тези пространства, които имат прозорец с истински отвор, за да се гарантира вентилация и че влагата не поврежда дрехите или обувките.
циментова съблекалня

ТАБЕЛЕТЕ ТЕЗИ ИДЕИ ЗА КОПИРАНЕ

Помощна масичка

Ако харесвате вази,ги групирайте заедно и украсете с тях маси, бюфети или библиотеки. Ключът? Създавайте композиции. Ако изберете един цвят, редувайте неговите форми и размери.

Дуплекс в Лавапиес: Реформирана Корала

Къщи с история. Трудно е да ги намерите, но все още има корали в старите квартали на градовете: сгради с вътрешен двор, през който се влизаше във всяка къща. Неговите галерии, украсени с растения, са плюс.

подробности за битпазара

Потърсете битпазарите. Преминаването през тях е удоволствие за всички любители на дизайна, а в тях можете да намерите автентични декоративни бижута. Винтидж мебели, илюстрации, оригинални детайли от други векове… Преди да ги окачите, поставете ги на пода и опитайте композиции, докато намерите правилната.

Орнаменти

Естествено пространство. Коралови фигури, керамични лястовици, които сякаш летят по стените… На мода са детайлите, пресъздаващи природата. Най-лесният за получаване? Зелените растения.

циментов материал

Цимент. Това е материал, който се монтира без фуги за постигане на непрекъснати повърхности. Полага се по традиционен начин върху стени, подове и дори мебели, без да са необходими допълнителни работи. Съществува в множество покрития.

КЛЮЧОВЕ КЪМ РЕФОРМАТА

Един от начините да направите всяка малка къща да изглежда по-голяма и по-светла е да разрушите преградите и да интегрирате пространствата,както беше направено на двата етажа на тази къща. Преди беше твърде разделено.

Комбинирането на различни стилове и знанието как да ги интегрирате е успех за декорация с характер. В тези ретро мебели се смесват със скандинавски елементи.

С малка кухня, безсмислен коридор, две спални и баня, целта беше ясна: запазване на същността на сградата и използване на пространството до последния ъгъл. Ману и Хосе нямаха нищо против да пожертват спалня, за да получат по-голяма кухня.

В кухнята се открояват със своята оригиналносттенджерата във формата на женска глава на The Exvotos и рибката на стената, направена с капак на барабан от желязо.

Medina предложи идеята за отворена концепция на двата етажа, която напълно трансформира къщата.С интегрираните среди бяха постигнати метри и осветеност. „Чрез премахването на безполезните прегради на основния етаж – обяснява той – постигнахме много интересна кухня, обмислена до милиметър“. Това, с включен бар за закуска, сега споделя пространство с всекидневната, към която е добавена уютна трапезария. И както студиото, така и собствениците се гордеят с резултата от реформата. Друго неудобство бяха стълбите, „дизайн като на кораб, супер стръмно, трябваше да слезеш назад! Андрес Медина си спомня. Всички глупости.” Интериорният дизайнер проектира нов, който е по-практичен и естетичен, за да се използва без рискове.

Третото препятствие беше осигуряването на складови помещения към спалния апартамент на първия етаж. За да направи това, студиото планира персонализирани шкафове с голяма дълбочина в таванската част, където таванът е по-нисък, като се възползва от пространствата, които строителната компания е осъдила.

Резултатът е много личен дом,с отлични решения.Въпреки че собствениците му обмислят възможността да го сменят с друг по-голям апартамент. „Какво бихте взели от тази къща?“, попитахме Ману. Той не се съмнява в това, единственият детайл, който винаги го придружава: вълненият юрган, изтъкан от майка му.

Популярна тема