Реновиран семеен дом с много изкуство

Реновиран семеен дом с много изкуство
Реновиран семеен дом с много изкуство
Anonim

"Това, с което най-много се гордея в тази къща, е, че залях я със светлина. И че Кристина и Оскар са толкова щастливи, че живеят в нея." Ето как Мария Салазар започва това интервю. „В проекта бях с тях от търсенето на идеалния дом за четиримата – двойката има две деца, Беатрис, на пет години, и Алваро, на три – до преместването. И с илюзията да придобием всяко парче, за да го обзаведем", добавя тя. „Преди живеехме във Валдебебас - казва Кристина, собственикът - въпреки че искахме пространство и да се доближим малко до Мадрид. тази къща и знаехме, че е за нас.Размерът, разпределението му, материалите, общото състояние, харесахме го!”. „Работата беше извършена от Nagar Proyectos и не беше от онези, при които намирате проблеми, без да спирате. Въпреки че сменихме отоплението, което беше много старо”, спомня сиМария.

ремонтиран хол с камина
„Оригиналното боазери имаше фурнир, който затъмняваше стаята. Добеларя прекара часове в оголване на дървото и ние го оставихме сурово, с необработен дъб. За да актуализираме камината, я покрихме с метален лист, поставихме гръб от същия материал и voilà! изглежда като друг, по-актуален!“, обяснява Мария Салазар, която отговаря за проекта. Маса, килим и фотьойли от студиото на Мария Салазар. Картина, от YellowKorner.

„Обичам всекидневната, особено сутрин. Светлината, която влиза, ме очарова!“казва Кристина, собственичката.

„Диваните са гладки, за да подчертаят седалките, възглавниците и детайлите“,казва интериорният дизайнер. „Златната лампа във формата на палма - уточнява собственикът Кристина - ми беше подарена от Оскар, моя съпруг, миналата година за рождения ми ден. Това е от студиото на Мария Салазар.“

хол с два сиви дивана и камина
Дивани, от Ikea и Casa y Campo. Обикновени и геометрични възглавници -последните от фирмата Harlequin-, от Pepe Peñalver. На масата: кутии, от Zara Home; звезда и вази, от Сандра Маркос. Настолната лампа е от Kenay Home.

"Искахме да придадем почти цялото внимание на фотьойлите в нашето студио с плат с формата на хрътка зъбка", обяснява Мария Салазар.

Модерен фотьойл, тапициран с пръстен
Възглавница, изработена от кадифе в цвят шамфъстък, от Pepe Peñalver.

Изкуствената страст може да се види из цялата къща. „От самото начало си сътруднича с Helarea, платформа за предприемачество, която предлага на пазара творби, произведени от испански художници, чиито кариери се развиват със светкавична скорост“, ни казва Кристина.

трапезария с бяла маса и класически столове
В трапезарията се открояват произведения на изкуството. Спирална скулптура в цвят липа до масата за хранене, от Maite Carranza; върху черния скрин, колажът Jockey от Línea Lateral. Двете творби са придобити в Хеларея. Маса, от El Corte Inglés. Столове от Maisons du Monde. Лампа, от Борджия Конти. Бюфет, от Hanbel. Килим, от Kilombo Home,
всекидневна със сив диван и зелени възглавници
Белите стени отразяват и умножават светлината. Кристина чете на дивана си на изобилна естествена светлина.

„Проектирахме входа със залив с подсветка, и тапетирахме с дизайн, който продължава в гардероба на дистрибутора. Тапетът ни дава много дълбочина и създава илюзията, че таванът е по-висок”, обяснява интериорният дизайнер. Що се отнася до скулптурата, "тя говори за самотата, затова цялото пространство е за нея."

коридор с кръгли огледала и геометрични тапети
Хартия , от Coordonné. Скулптура, от Мариано Дж. Вилалонга. Огледала, от Hanbel. Килим,закупен от Zara Home.

Оригиналната зала беше доста тъмна. За да се осигури естествена светлина, кухненската стена е премахната и на нейно място е поставена двойна врата с железни профили и стъклени фронтове, декорирани с вертикални правоъгълници. „Те бяха важни за визуално увеличаване на височината“, обяснява Мария. Освен това беше отворено откриването на залата.

желязна кутия и вътрешно стъкло
Любопитство: холната маса е проектирана въз основа на кухненските врати.

„Направихме къщата да има големи входове със северна и южна светлина и тя се превърна от тъмна в светла“, обяснява интериорният дизайнер.

“Кухнята е проектирана с полуостров, удобна за хранене на семейство с малки деца. Обичам да ям много повече, отколкото да готвя - казва Кристина-. Оскар кухнята на киното. Всичко, което прави, е страхотно и той също го обича! Така че се оставям да бъда обичана…"

Дървото и лакът са двете покрития, които преобладават в кухнята. Искате ли да знаете защо? Дървото на основните модули прави околната среда по-приветлива, докато белият лак е отговорен за това пространството да има толкова много естествена светлина. „Плотът е моделът Blanco Zeus, от Silestone, за да продължи този снежен щрих. Стените и подовете бяха покрити с микроцимент, счупено бяло по вертикалните стени и Синя Франция по тротоара.“

кухня с дървени мебели и барплот
В кухнята се редуват три материала: дърво и бял лак върху мебелите и подова настилка от микроцимент.

„Проектирахме полуострова, за да закуси семейството. Децата са тези, които го използват най-много”, обяснява Мария Салазар.

Баните, тоалетната и кухнята са покрити с микроцимент. „Използвахме това и тапетите много, защото къщата имаше много добра основа и материали, но искахме да я актуализираме и разкрасим“, пояснява Салазар. Тапетът на съблекалнята е със сив отпечатък.

съблекалня със сиви тапети
Сив тапет модел Roderik от Papeles de los 70. Белият килим в съблекалнята е от Zara Home.

Въпреки това тапетите в банята играят със зелено. “Ние боядисахме тавана в черно, за да добавим повече драма и да създадем кутия, в която фантастичният тапет ще блести. Черен също е микроциментовият плот. И лампата беше оригиналът на къщата. Решихме, че е страхотно да я спасим!“, обяснява Мария. „Огледалото принадлежеше на моите баба и дядо“, намесва се Кристина.“

тоалетна със зелена хартия на цветя
Хартия Florencecourt, от колекцията Archive Anthology, от Cole & Son. Умивалник, от студиото на Мария Салазар.

Спалнята е чиста еклектика. Таблата е класическа, лампата на тавана прилича на японско- смесица от японски и сканди-, щампите на леглото, които възпроизвеждат произведения на Едуардо Чилида, са съвременни… Въпреки това, цялото е перфектно.

спалня със сива тапицирана табла
Таблата, от Menzzo. Галантно през нощта, от El Corte Inglés. Таванна лампа от Leroy Merlin. Възглавници: с животински щампи, от Сандра Маркос, и етнически, от Zara Home, откъдето са и каретата.

Алваро, малкият от къщата, е на три години, не по-малко! Затова той вече спи в стаята си.Разбира се, с мебели, до които имате достъп, без да стоите на пръсти. Погледнете горната част на стената: тя е боядисана в бяло. Декоративен връх, който прави тавана на стаята да изглежда по-висок.

бяла и синя детска спалня
Легло и основа, от Ikea. Маса, от PortobelloStreet.es. Килим, от El Corte Inglés.
хол с черен скрин
“Jockey, от Línea Lateral, е колаж, който харесах заради елегантността на тоновете му, реда, който предава, спокойствието… Цветовете му представляват мен“, казва Кристина. Купил го е през Helarea. Черен скрин, от фирма Hanbel. Купата е от Zara Home.
позлатени вази в антично покритие
Не е нужно да чакате Коледа, за да въведете златни щрихи у дома. Златното покритие е на мода и в състарените си версии никога не омръзва. Като тези вази от Zara Home.
кухненски рафтове с прибори в очите
Какво да покажете в кухнята и какво не? Да на кухненските съдове, които се използват непрекъснато, за да не губите време в търсене, особено ако е на закуска и децата трябва да стигнат до училище! Деликатните предмети, като чаши или съдове за поводи, е най-добре да се съхраняват в шкафа, за да не се омазняват.
регенерирана нощна масичка тип кутия
Този стол и настолна лампа бяха сватбени подаръци. „Масите в предишната ни къща бяха рафтове. Когато пристигнахме, ги сложихме тук временно и все още са там!“, смее се Кристина. Ваза, от студиото на Мария Салазар.
баня с две мивки и мебели
В детската баня са запазени оригиналните шкаф за мивка и мраморен плот. Радват я тюркоазените аксесоари от Ikea. Огледала, от Maisons du Monde.

Съвети за кухня по поръчка:

- Когато проектирате своя, помислете за опции, които могат да превърнат основно пространство в истинското сърце на дома. Вдъхновете се от тези аспекти, предложени от фирмата за кухни Èggo.

- Малко ли е мястото? Оптимизирайте го с втора линия мебели до тавана, аксесоари, които се възползват от ъглите и компактни уреди. И ако имате нужда от повече пространство на плота, поставете микровълновата на висока степен.

- Искате ли мивката да е пред прозореца? Поставете сгъваем кран и можете да гледате навън.

- Има ли деца вкъщи? Разгледайте новите матови покрития с ефект против пръстови отпечатъци.

- Какво би ви направило щастлив да имате? Винарска изба, хладилник с дозатор за лед, разтегателен килер, бар… Не се отказвайте и се консултирайте с квалифицирани специалисти: те могат да намерят решения там, където виждате само проблеми.

Популярна тема