Просторен и светъл апартамент в японски стил

Просторен и светъл апартамент в японски стил
Просторен и светъл апартамент в японски стил
Anonim

Първият ремонт на този апартамент от 110 m2, разположен в сграда от 1963 г. във Виго, беше истинска катастрофа. Въпреки че къщата беше обитаема, работата беше извършена без да се обръща внимание на детайлите: подовете на коридорите и спалните бяха на различна височина; отоплителната инсталация е била оставена открита; кухненските шкафове бяха отвратителни; на фасадата беше поставен двоен прозорец, но задните не бяха подновени… &128561;

Новият проект за интериорен дизайн от Espacio Concept адресира различни аспекти като разпределение, подове или декорация. Всичко това с ограничен бюджет, тъй като собствениците не можеха да инвестират много.

Ключовете? Намерете баланс между естетика и функционалност и направете списък с приоритети.
Всекидневна в японски стил в неутрални тонове с мебели от дърво и влакна

За обновяване на декорацията е избран спокоен и ярък стил, смесица между Nordic и Japandi, с преобладаване на светли цветове и естествени влакна.

трапезария в японски стил в неутрални тонове с мебели от дърво и влакна всекидневна в японски стил странична маса от мрамор и черен метал коридор с отворени метални черни рафтове

По отношение на оформлението, оригиналната къща имаше четири спални, но една от тях беше вътре и имаше фалшив прозорец с изкуствено осветление. Към нея беше прикрепена основната спалня, която имаше едва 30 сантиметра в долната част на леглото.

Основните промени в разпределението се състоеха в преместване на преграда, за да се спечели пространство в двойната стая (с цената на загуба на малко в детската спалня) и разделяне на вътрешната стая на съблекалня, интегрирана в стаята, и самостоятелен офис с естествена светлина, спечелена чрез затваряне с остъклена дървена преграда с достъп от дневна-трапезария.

спалня с лайсни за табла в бяло спалня с геометрични тапети и черни аплици детска спалня с бюро трапезария в японски стил в неутрални тонове минималистично бюро с два стола, скрин и дървен плот

Що се отнася до подовете, беше необходимо да се изравни част от къщата. По-късно е монтирана подова дъска с форма на рибена кост с много байцован дъб.

За да ограничите разходите и да се възползвате от структурата на кухненските мебели, бяха избрани обикновени бели врати със състарени сребристи дръжки. Хидравличните плочки в сини и кафяви тонове от Vives Cerámica добавиха контраст и създадеха свежа и светла стая.

всекидневна, отворена към кухнята, декорирана в неутрални тонове офис в скандинавски стил с бели столове
Баните също бяха напълно реновирани, тъй като те бяха най-остарели части на къщата.

Популярна тема