Живот на 30 метра

Съдържание:

Живот на 30 метра
Живот на 30 метра
Anonim

Превръщането на тъжен офис в по-светъл апартамент е голямото постижение на проекта за обновяване и интериорен дизайн на този апартамент. Създателите, Кристина Алкала и Росина Селада, основатели на Abracadabra Decor, компания, която предлага домашни инсценировки, цялостни реформи и услуги за декорация. Тази къща е първата радикална промяна, с която се сблъскват. „Собствениците искаха да превърнат това пространство в туристически апартамент под наем в Мадрид“, казват те. „Дадоха ни картбланш за всичко, като единственото изискване беше да постигнем изключителен и уникален дом в сърцето на града."

И с тази цел Кристина и Розина започнаха, постигайки наистина грандиозен резултат.

В декорацията на всекидневната, както и в останалата част от къщата, мебелите в съвременен стил бяха комбинирани с антични предмети, за да се създаде среда с характер и индивидуалност.

30 метра етаж
Диваните и холната маса са от Maisons du Monde; килимът от юта от El Corte Inglés и лампата на тавана от Ikea. Фикусът от Казапланта.

Общото осветление е решено с внимателен подбор на таванни лампи с различен дизайн и окачени на различна височина.

30-метров етаж: Всекидневна с трапезария
В хола повърхностен модел; в кухнята, дизайн на Louis Poulsen, и в антрето, две парчета антично оранжево стъкло.

Сгъваема отваряща се заграждение разделя всекидневната от спалнята. Някои завеси вътре позволяват да се даде повече уединение на пространството.

30-метров етаж: хол и спалня

ПРЕПЯТСТВИЯТА ВЪН

Апартаментът имаше няколко недостатъка: първият, малкият му размер, тъй като е само 35 м2; а второто беше много тъмно. С два прозореца, гледащи към улицата, и други два, към вътрешен двор, дизайнът на новото разпределение се стреми да създаде простор и повече светлина. За да се постигне това, бяха хвърлени дялове и среди бяха обединени. Така антрето комуникира директно с кухнята, отворена към всекидневната.

Достъпът до къщата води директно до голямата социална зона, като кухнята е отворена към всекидневната-трапезария.

30-метров етаж: кухня с трапезария
За визуално ограничаване на входа, стената на антрето беше украсена с шарена хартия в нюанси на зелено, от Leroy Merlin. Този цвят, присъстващ и в различни детайли на кухнята, стои като обща нишка.

Екипът на Abracadabra Decor избра да разпредели частта с най-естествена светлина към общата част, въпреки че споделя пространство с основната спалня. Целта беше да се създаде напълно независима стая, която също получи светлина от главната фасада. Как беше поправено?

Между двете стаи е монтиран остъклен корпус, който пропуска естествена светлина и позволява вентилация на околната среда.

Декорацията на спалнята започна от неутрална основа, към която по-късно бяха добавени цветни мазки.

30-метров етаж: Спалня
Таблата, изработена от боядисано в сиво дърво, е реставрирана антична част; аплиците от Cosme &Son; нощните шкафчета са от Zara Home, а спалното бельо е закупено от Casa Alvarinho.

Частта от къщата, която гледа към вътрешния двор е използвана за втора спалня и баня, всяка със собствен прозорец.

НОВИ ПОКРИТИЯ

Очевидно в случай на цялостна реформа инсталациите и покритията също бяха обновени. Подовата настилка е поставена на пода на цялата къща, с изключение на банята, където е поставен гранитогрес. „Банята, която е с размери малко над 2 м2, не беше лесна. Затова, за да блести, не пестихме при избора на материали. Под, който имитира имитация на хидравлични плочки, а шкаф за мивка, завършен в дъб segato, лампите с оригинални кристали от 30-те години…“, обясняват Кристина и Розина.Стените бяха боядисани в бяло, но в антрето това покритие се редуваше с тапети с растителни мотиви, които разчупват монотонността и внасят динамика в декорацията.

30-метров етаж: Кухня с трапезария
Разпределението на мебелите по фронта направи възможно поставянето на трапезария в центъра на кухнята.
30-метров под: ретро шкаф
Екипът на Abracadabra Decor, отговорен за реформата и декорацията на този апартамент, не даде нито сантиметър за изгубени. Така вдлъбнатината в стената, която дава достъп до кухнята, е използвана със зелен шкаф от Maisons du Monde, който освен че предлага място за съхранение, украсява.

ЛИЧНОСТ ПЛЮС

Дърводелството е един от елементите, които придават на дома специален характер. Не само заграждението в индустриален стил, което разделя хола от главната спалня, но и вратите към останалата част от къщата. Тези, които идват от разрушаване, са направени от различни дървета: някои са кестен, а други са бор. Екипът за интериорен дизайн

ги реставрира с голямо внимание, така че всички да имат еднакъв завършек. „Когато ги избрахме, всеки беше с различен цвят!“, казват ни те.

ЕКЛЕКТИЧЕН СТИЛ

Декорацията също беше ключова за изпълнението на желанието на собствениците за дом с идентичност. След като беше дефиниран фон от бели стени и дървени подове, лесен за вписване във всяко предложение, Кристина и Розина избраха супер динамичен декор, с мебели в модерен стил, вдъхновени от ретро дизайни и реставрирани антични предмети. Що се отнася до текстила, той е избран в неутрални тонове

анимирани равнини с детайли, които добавят нотка цвят.

В по-малката стая е създадена втора спалня с легло, прикрепено към стената и нощно шкафче в скандинавски стил с винтидж нотка.

30-метров етаж: спалня за гости

Банята е изцяло реновирана, с мебели с изискани линии от фирма Bath и стенни плочки във винтидж стил. Стените бяха покрити с основа от плочки тип метро, ​​а за пода бяха избрани хидравлични плочки.

30-метров етаж: Баня
Хидравлични плочки, от Vives

Входът на естествена светлина маркира разпределението на този апартамент от 35 m2. Така дневната част с хола, трапезарията и кухнята беше разположена между двата прозореца, гледащи към улицата.В непосредствена близост до хола и отделена със стъклена преграда, се намираше основната спалня. Другият край на къщата, с лице към вътрешен двор, се използва за втора спалня и баня.

30-метров етаж: План на къщата

Мебели за копиране на стила:

Рафт от борово дърво

179 €

La Redoute Interieurs.

Етажерка с метална рамка и дървени рафтове.

Помощна маса за сервитьори с колела

122, €85

La Redoute Interieurs.

Странична маса за сервитьорка с метални и дървени колела.

Бар стол WINDSOR

Купете

143, €20

La Redoute Interieurs.

Модел бар стол WINDSOR.

Мебели

59,99€

La Redoute Interieurs.

Масичка за кафе с чекмедже от масив, модел Asayo.

Популярна тема