8 употреби на сол, които вероятно не сте знаели

8 употреби на сол, които вероятно не сте знаели
8 употреби на сол, които вероятно не сте знаели
Anonim

Освен като дресинг за салата, солта може да се използва и за почистване на различни ъгли в дома. От премахване на петна от вино от килими до премахване на ужасната миризма на риба от ръцете ви, в тази тема ще откриете 8 безпогрешни домакински хака, в които солта е истинският герой.

1

Почистване на чугунени тигани

"гъби в тигана

Сложете шепа сол (по-едра, по-добра) в тигана и добавете малко вода, докато образува паста. След това разтрийте сместа с кухненска кърпа. По този начин ще можете да отстраните остатъците от храна. Изплакнете, подсушете и сте готови.

2

Премахнете миризмата на риба от ръцете

замразена риба

Ако искате бързо да се отървете от миризмата на риба от ръцете си, потопете резен лимон в сол и натрийте ръцете си със сместа. След това изплакнете ръцете си с вода и се насладете на чистата миризма.

3

Почистете ютията

"четвъртинка желязо

Да, чиниите също трябва да се почистят. За да направите това, можете да поръсите малко сол върху лист хартия и да прекарате горещата ютия върху него. Когато сте готови и ютията е изстинала, избършете я с кърпа, за да премахнете всякакви остатъци.

4

Почистете дъските за рязане

дървени дъски и кухненски аксесоари

Използвайте половин лимон и малко сол за почистване на дървени дъски за рязане. Оставете сместа да престои няколко минути, изстържете мръсотията и след това изплакнете.

5

Премахнете петна от пот

съхранение на магаре за неофициални съблекални

За да кажете сбогом на петната от пот по дрехите, разтворете четири супени лъжици сол в литър гореща вода, след което потопете гъба в разтвора за отстраняване на петна. Готово!

6

Премахване на петна от кани за кафе

съвети за почистване на дома

Добавете 4 чаени лъжички сол, чаша натрошен лед и супена лъжица вода в стъклената кана за кафе и разклатете сместа, за да премахнете петната. След това я изплакнете с вода, но се уверете, че кафеварката е на стайна температура, преди да я почистите.

7

Почистете ваната

черно-бяла баня със свободностояща вана

За да придадете на вашата вана естествено дълбоко почистване, разрежете грейпфрут наполовина и поръсете отгоре със сол. Вече имате вашата "гъба" за почистване!

8

Премахване на петна от вино от килими

килим за хол

Ако сте разляли червено вино върху килима, побързайте! Докато е още мокро, поръсете обилно с трапезна сол петното; солта ще помогне за изтеглянето на виното от влакната на килима. След като престане да абсорбира повече течност, вакуумирайте го.

Популярна тема