Как да организираме добре килера: 5 съвета

Как да организираме добре килера: 5 съвета
Как да организираме добре килера: 5 съвета
Anonim

Организираният килер улеснява ежедневието, предотвратява изтичането на срока на годност и по този начин спестява пари. Изпразнете и групирайте на купчини, проверете и изхвърлете всичко с изтекъл срок на годност или в лошо състояние. Групирайте по категория: закуска, предястия, паста, консерви… и накрая направете инвентаризация.

Организация

Можете да се отървете от опаковката, така че нещата да пасват по-лесно. Поставете най-старото отпред и новото отзад. Имайте два пакета на продукт и когато започнете втория, ще знаете какво трябва да допълвате. Сложете неща, които са твърде малки, за да бъдат разположени в кутии, а най-обемистите и тежки, като гарафи или бутилки, на дъното.

Използвайте пропуските

Имате много малко място? Трябва да се възползвате максимално от шкафовете, които имате.

органайзери за килери ikea
Рафтове на IKEA.

Използвайте допълнителни рафтове или от клип,като този. Те ще ви позволят да съхранявате на различни височини и да използвате всички дупки. Поставете това, което използвате най-много в средата, това, което използвате най-малко, отгоре и това, което тежи най-много, отдолу.

Инвестирайте в консерви, за да съхранявате паста, ориз или бисквити. Не дръжте отворени опаковки, те ще се запазят по-добре и по-дълго в бурканите. Опитайте се да ги направите един и същ модел и различни размери, за да можете да ги подредите.

Разделяй и владей

Ако ви свърши мястото в шкафа, преминете към чекмеджетата.

органайзери за кухненски чекмеджета

Сложете разделители и органайзери, и не забравяйте изтеглящи се сандъци с дръжки. Освен че сте практични, ще избегнете преобръщане, ще изваждате предмети отгоре и ще имате общ преглед.

килер в кухнята
Система за организиране на кухнята на IKEA.

Групиране по храна

Разделете продуктите по категории, за да видите с един поглед какво имате и от какво се нуждаете.

килер с дървен рафт
Ambience, от Kitchen Craft.

Използвайте дървени кутии или дишащи кошници за зеленчуци и плодове и чували чул, за съхранение на лук, картофи или чесън.

Популярна тема