Поглед към бъдещето

Съдържание:

Поглед към бъдещето
Поглед към бъдещето
Anonim

Домашна икономика

Първото нещо, което трябва да направите е да знаете какви са вашите постоянни разходи Запишете какво плащате месечно за консумативи, храна, транспорт, здраве и др. Добавете към тях годишните, като застраховка и пропорционално между 12 месеца. Извадете месечния доход от сумата на разходите и резултатът ще бъде вашият теоретичен капацитет за спестяване. Запазете част от тази сума за свободното време и непредвидени разходи и

запазете останалото за целта, която сте си поставили: къща, кола, пенсиониране…

Чувствайте се в безопасност

Пенсионни планове

Експертите са съгласни относно важността на планирането на пенсиониране ранно. Това е план за допълване на обществената пенсия. Най-често срещаните инструменти за запазване са:

Пенсионни планове. Те имат предимството да удържат данъци всяка година, но в момента на обратно изкупуване ще плащате данъци върху това, което сте внесли, и върху дохода. Препоръчва се, ако печелите повече от 60 000 евро годишно и внасяте приблизително 8 000 евро годишно.

PIAS (Индивидуална систематична схема за спестявания)

Това е персонализиран дългосрочен спестовен продукт от 50 евро на месец. Този продукт не ви позволява да приспадате годишно, но при спасяването вие ще платите само за изпълнението, а не за това, което сте внесли. И ако решите да го изтеглите като доживотна рента, ще имате много данъчни предимства.

Проверете застраховката си: обстоятелствата се променят

Препоръчително е да преглеждате годишно застрахователните условия.

Бюро

В случай на къща е необходимо да се провери какво е включено в съдържание застраховано. Най-вероятно по-късно сте купили ценни неща, които не сте включили в договора, като телевизори, таблети и др. Също така е важно да промените името на car Предайте го на трети страни, когато е на повече от 6 години.

Не се страхува от промяна

Спестяващи трикове

Сравнете и проучете вашите договори за електричество и газ Възможно е да плащате повече, защото сте договорили по-висока мощност от необходимото или тарифа, която не отговаря на вашите навици и графици.Предоговорете вашите условия или потърсете друга компания, като се възползвате от оферти за нови клиенти. Направете същото с телефон и интернет, ще спестите 300 евро на година.

Популярна тема