Най-новото в кухните: подновете вашата

Съдържание:

Най-новото в кухните: подновете вашата
Най-новото в кухните: подновете вашата
Anonim

Кухнята, според Кралската испанска академия, е „стаята или мястото в къщата, където се готви храна“. Дефиниция, която не отговаря на интереса от години към гастрономията и промените в начина на живот, които я превърнаха в място за срещи, където се обсъжда денят, работи или се правят занаяти и домашна работа. Накратко, кухнята се изживява, защото моментите се споделят,рецепти се приготвят

от винаги и се радва на разработката на други нови, открити в гастрономически блогове. Кулинарите, готвачите и готвачите знаят за какво говорим. И разбира се, когато създавате живот в него, всичко, което може да бъде подобрено, за да му се насладите, веднага се открива: необходими са повече метри, естествена светлина, оптимално разпределение и по-добра технология.Ето защо много от реформите, които се предприемат, са насочени към свързване на кухнята с хола.

Сега е обичайно да се търси "единството на стаите, където има повече живот в къщата, като хола, кухнята и офиса, създавайки прозрачни пространства, в които светлината и визуалната комуникация са от съществено значение", казва архитектът Мария Хосе Наваро. Еволюцията за нея е ясна: „това е мястото, където се случват основните моменти от живота на семейството.“ Естетическата хармония в новото съвместно пространство е от съществено значение.“Когато проектираме отворени кухни,ние се занимаваме с проблемите на осветлението, цветовете и материалите в приемственост с всекидневната, така че и двете среди да са напълно интегрирани“, обяснява Наваро.

Сред важните решения за постигане на правилния краен резултат от една кухня, архитектът подчертава „осветлението – от практични съображения и за постигане на приятна атмосфера – и изборът на цветове, както на стени, така и в останалите материали; нещо съществено, за да получите балансирана среда и да пасвате добре на останалите.Трябва да вземем предвид цвета на мебелите, когато избираме както плота, така и подовата настилка и боята на стените."

Друг съвет, който той препоръчва в повечето си творби, е "използвайте мека и ярка цветова палитра на стените и във всеки случай се осмелете с малко цвят и в мебелите както и пода, въпреки че опцията, която никога не се проваля, е да изберете бяло на мебелите и стените и да си поиграете с нещо по-впечатляващо на пода, независимо дали е керамична имитация на дърво, хидравлични плочки и т.н.“И накрая, Мария Хосе признава, че пандемията ще повлияе на дизайна на кухнята: „Повече от всякога е необходимо да се поддържат минимални мерки за хигиена и безопасност и да се включат повече хигиенични материали, без порьозност, така че бактериите да не се натрупват на повърхността.“Silestone Institute, посветен на проучване на кухненското пространство, също така се ангажира със здравословни мерки като често почистване на повърхности, наличие на добър аспиратор, проветряване преди и след готвене и наличие на растения, които насищат пространството с кислород.

Както и новите кухни:

Готвене, чат, писане на домашни и прекарване на време заедно… Начинът на живот влияе върху конфигурацията на кухнята и разширяването й, за да има многозадачна трапезария, става все по-често.

модерна кухня с дървена трапезария
Кухня, от El Corte Inglés, с фасади от ламинат Toronto в ултраматово зелено и Quebec в цвят кестен. Маса Nagano (от 295 €), столове Dima (69,95 € всеки) и лампа Grace (99 €).

Акцент тук, инсталирането на фурната и микровълновата в колона. Предимство? С повдигнатата фурна имате повече видимост и контрол по време на нейното използване; без навеждане при поставяне и изваждане на тави; а пространството, което би заел под плота, е идеално за прибори, тенджери, тигани и тенджери, които да са ви под ръка в зоната за готвене.

Все по-оборудваната кухня

И трябва да е както за тези, които готвят за удоволствие, така и за тези, които правят групово готвене по необходимост.

модерна кухня с островна мивка от неръждаема стомана
От фирмата Grohe: кран K7 (от €834) и мивка от неръждаема стомана. модел K800 (от €2413).

Акваторията и в двата случая ще бъде една от най-използваните. За удобство обикновено се монтират кранове с висок чучур, подвижен или не, и модели с ръчен душ. Относно мивките е удобно коритото да е дълбоко и ако имате място изберете една голяма или две, които могат да бъдат с различни размери.

Кухни в черно… да или не?

Кухните с тъмни мебели са нарастваща тенденция поради своята елегантност и изтънченост.

модерна кухня със скосени тавани в черно и бяло
Кухня по поръчка, от Pluck.

Вашето пространство има ли много естествена светлина? Напред! Особено ако тоналността му е интегрирана с естетиката на помещението. Разбира се, завършете външния вид с бели или много светли повърхности, за да разпространявате естествена светлина, както в тази кухня. Добавете без колебание дърво, добър съюзник на черното, за да получите топлина.

Светлината е фундаментална

Когато имате ясно оформление на плана, маркирайте светлинните точки по зони, както и местоположението на щепселите и превключвателите.

модерна кухня с централен остров и табуретки
В тази реформа на студиото Egue y Seta се открояват висящите лампи от Lucide, които летят над бара за закуска. Кухня по поръчка на фирма FusteriaB14. Табуретките са от Westwing.
Имате нужда от общо осветление и за безопасност, комфорт и спестявания осигурете всяка зона на кухнята със собствено осветление.

Кухни с повече пространство…

Защото кухнята се превърна в място за срещи на семейството и приятелите.

модерна кухня с остров и метро плочки
Мебели, от Салвадорес Косинас. Декорация от керамични плочки. Табуретките са закупени от MisterWils.

В този проект на María L.M. Krahe премина от тесен към спечелване на метри от съседна спалня и антре, което направи възможно създаването на остров, който помещава плота, разширява работната повърхност и мястото за съхранение и се разширява в конзолен бар за закуска или за настаняване на всеки придружава готвача.

Ол инклузив острови

Ако искате радикална промяна, отделете работната зона от стената и заложете на кухненски остров като този, на фирма Santos.

модерна островна кухня със зона за готвене и мивка
Мивка и кран от Blanco; индукционни и газови котлони от Gaggenau; и плот Naturamia® Amarula, от Levantina.

Състои се от смесител и мивка; зона за готвене с тепаняки и индукционни и газови котлони; зона за подготовка; и няколко големи чекмеджета за организиране и видимост на приборите за хранене, приборите, тиганите, чиниите, зеленчуците…

Кухните растат

Или поне те са предназначени да бъдат широки.

модерна кухня със сиви шкафове
Кухня с електроуреди, от Ikea. Той съчетава врати и чекмеджета Bodbyn - предната част е 40 x 40 см (30 евро) -, бронзови дръжки Eneryda и ламиниран плот Ekbacken с мраморен ефект; в 186 x 63,5 x 2,8 cm (€39,99).

Как да направите кухнята си с повече метри? Може да не успеете да премахнете преградите, но можете да ги преместите или поставите обратно, така че вашата тясна кухня да спечели достатъчно място за добавяне на един или два високи шкафа. Или може би е лесно да смените вратата с плъзгаща се и да промените нейното разпределение. Помислете за това!

Кухни, които рециклират

Секцията за управление на отпадъците трябва да отговаря на задачата на вашата нова кухня.

модерна кухня с функционално обзавеждане
Мебели Franke (от 337, €59).

Запишете това решение. Система Franke Sorter FX, предназначена за 60 см мебели, която се монтира за 15 минути! С подвижна тава за съхранение на почистващи продукти.

Кухни подредени и събрани

С панелните уреди, интегрирани в предната част на шкафовете, кухните показват безупречна естетическа еднородност и предават усещане за ред.

модерна кухня със скрити функционални мебели
Плот Calacatta, от Neolith. Архитект, Мария Хосе Наваро.

Но какво да правим с малките уреди и джаджи? Включва шкаф с тапи и затваряне на капака; отварянето му не отнема място от работната повърхност.

Как да направим кухнята по-уютна?

Ще си помислите, че се постига само с дърво, но има и определени нюанси и текстури, които да внесат топли нотки в кухнята.

модерна кухня с дървени мебели и каменна стена
Tiling Loire, от Grespania. Парчетата се предлагат във формати 31,5 x 100 cm и 30 x 60 cm.

Погледнете този облицован с плочки работен фронт с решетъчен релеф и мек пясъчен тон.

Новини за вашата кухня:

висока маса от масивен дъб, дизайн adelita, от redoute interieurs

343, 01 €

Е, намерихте го! От масивен дъб, дизайн Adelita, от La Redoute Interieurs; с размери 130 x 75 cm x 106 cm височина.

табуретка със заоблена седалка и облегалка от дърво, пелерина на английския двор

От €199

Така че вземете си удобна табуретка. Със заоблена седалка и облегалка Capa е от El Corte Inglés. В дъбово дърво.

кунти количка

71, 20 € на Amazon.es

Да сложиш каквото искаш. Комплект за закуска, сервизи, дресинги, напитки, плодове, десерти… От Kave Home.

Кухненска мивка Agata pro с решетка, на andemen

204, €17

С дебелина 1,2 mm, тази мивка е с размери 50 x 40 cm и дълбочина 20 cm. За вграждане, вграждане или монтиране под 60 cm шкаф, Ágata Pro, от Andemen със защитна решетка Ares (€24,20).

държач за капак за тенджера и тиган tescoma

От 8, 34 €

Намерете решения за ред в кухнята и ще спестите време. Поддръжка от фирма Tescoma.

розова кафемашина philips senseo®

95, 82 € на Amazon.es

За тези, които бързат. С технологията Coffee Boost, за извличане на целия вкус от всяка шушулка, кафемашина Philips Senseo®. Предлага се в

различни цветове (от €74 на Amazon).

бели и сини порцеланови прибори за хранене, bloomingville камелия

24, 03 € на Amazon.es

Произведено от порцелан, чиния и купа Camellia (€12,50), от Bloomingville.

облицовка от колекция cosmopolitan, на фирма metropol

44, €70/m²

Alicata с уникални парчета в меки тонове. Микс от фини мотиви под патина със захабен ефект в покритието на колекция Cosmopolitan на фирма Метропол; в 30 x 90 cm.

платно бананова гора от posterlounge

От €6,95

Можете да копирате зеления цвят на листата, които имате върху платното Banana Forest от Posterlounge. В различни размери.

Популярна тема