Повече технологични кухни Бъдещето е тук

Повече технологични кухни Бъдещето е тук
Повече технологични кухни Бъдещето е тук
Anonim

Джаджи, виртуални асистенти и интелигентни уреди са най-новите, които имат кухня, оборудвана по най-новия модел. Но също така започва да съществува свят от приложения, които ще направят живота ни много по-лесен.

ВИЗУАЛНИ ПОМОЩНИЦИ

Гласовите команди ви позволяват да стартирате барбекю в желаното време или да стартирате пералнята. Технологията Conneted Ktichen,от фирмата Dornbracht, в комбинация с платформата Smart Home на digitalStrom, прави възможно мивката да се напълни с вода с гласова команда за „измиване на марулята“. оптимално количество и температура.

Touch Surface е типично сензорно устройство на Loxone, което е интегрирано в плота за управление на функции като активиране на аспиратора.

Най-популярните гласови асистенти, Google Home и Amazon Alexa, ви позволяват да управлявате домакински уреди чрез Wi-Fi или Lan.

Смарт високоговорител Google Home
Интелигентният високоговорител Google Home с интегриран Google Assistant позволява гласово управление на домашни уреди, които се управляват с приложения чрез Wi-Fi (€149 в Leroy Merlin).

ИНТЕЛИГЕНТНА СЪДОМИЯЛНА МАШИНА, КОТЛОНИ И Аспиратори

Технологии като HomeWhiz, свързват интелигентни домакински уреди към смартфона, за да ги управлявате отвсякъде. Благодарение на него характерните съдомиялни машини Beko ви казват кога трябва да закупите още консумативи или Corner Wash на Grundig поръчва покупката ви директно от Amazon, когато свършат.Но не е единствената. Технологията Hob2Hood, от AEG, улеснява безжичното сдвояване на плота и аспиратора; приложението 6th Sense Live координира индукционния плот и W Колекция абсорбатор, от Whirlpool; и [email protected] 2.0 записва информацията за фирмената табела на Miele и я предава към своите аспиратори Triple и Pure, така че да се настроят към оптималното ниво на мощност.

ПЕЧКИ, СВЪРЗАНИ КЪМ МОБИЛНОТО

Чрез приложения, уреди от различни фирми - сред които фурната Teka Ioven Inox - имат виртуални готвачи, които ръководят кулинарното изживяване. Фурната Dialog на Miele използва технология за електромагнитни вълни, която реагира интелигентно на текстурата на всяка храна и чрез нейното [email protected] приложение,потребителят получава достъп до рецепти, видеоклипове и списъци за пазаруване.

Смарт фурна Whirlpool
W Колекция Фурна, от Whirlpool (€1399).

Фурната Whirlpool W Collection разполага с виртуален съветник с MP3 качество на звука. Приложението 6Th Sense Live включва специфични инструкции за този модел, които правят рецептите перфектни. Когато хидролитичното почистване е активирано, фурната се синхронизира с аспиратора, така че аспираторът се включва сам

УМНИ КРАНОВЕ

Наливането на точното количество вода за приготвяне на пица е възможно с Evol-S Volume от Blanco.

интелигентен кухненски кран
Умен кран Evol-S Volume, от фирмата Blanco (от €736,89).

Неговото мерително колело ни позволява да регулираме мл, който искаме да изтече от чешмата, без да губим нито една капка.В допълнение, той включва интелигентен контрол, така че колкото по-голямо е желаното количество вода, толкова по-мощен е потокът, така че отнема по-малко време за пълнене на контейнера.

С КАМЕРИ

Вътрешните камери на домакинските уреди могат да се управляват и през смартфон. „Фирмата Liebherr има хладилници, които позволяват на потребителите да виждат какво има вътре в тях, където и когато пожелаят, благодарение на технологията SmartDevice“, обясняват от AMC (Асоциацията на кухненските мебели).

И РАЗБИРА СЕ…

Таблетите и мобилните телефони се превърнаха в истински центрове за управление на интелигентни уреди, дистанционно или от самата кухня. Schmidt's Monolith е въртящ се блок за прибори и подправки, включително подвижна тава.

Въртящ се блок за прибори, подправки и таблет
Spin Block

Монолит.

Чрез приложения за Android и iOS можете също да управлявате програмируеми Wi-Fi конектори от вашия телефон; консултирайте се с тези на фирма Саймън.

НЕ БЕЗ МОЯ ТАБЛЕТ

Не пропускайте поддръжка в кухнята, за да поддържате таблета и следвайте стъпка по стъпка тази рецепта, която ви интересува. Можете да оставите този модел на плота или да го окачите на лента, прикрепена към работния фронт.

Поставка за таблет Ikea Vivalla
Поддръжка на Vivalla, от Ikea. Изработен е от бамбуков фурнир (€10).

Популярна тема