Как да отслабнете, като се храните здравословно: Съвети

Как да отслабнете, като се храните здравословно: Съвети
Как да отслабнете, като се храните здравословно: Съвети
Anonim

Възстановете фигурата си по здравословен и естествен начин с нискокалорични и засищащи храни и с най-подходящите готварски техники. Ще се почувствате страхотно!

Ако сте качили малко тегло напоследък и искате да го свалите, най-добре е да посетите лекар специалист, който да ви помогне. Но освен това е много важно да знаете какви храни и техники за готвене са най-подходящи за нискокалорична и здравословна диета. Ако сте започнали от лоши хранителни навици, когато започнете да се храните здравословно, ще отслабнете. Става дума за преквалифициране на мозъка, така че да не прекарвате живота си на диета, а по-скоро да се наслаждавате на храната.Да започваме ли?

НАУЧЕТЕ СЕ ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

Включете в диетата си. Идеалното е да ядете всичко, но по балансиран начин, така че в дългосрочен план липсата на каквито и да е хранителни вещества да не се отрази.

Увеличете консумацията на плодове и зеленчуци. Винаги се опитвайте да включвате малко сурови зеленчуци, така че тялото да харчи повече за метаболизирането им. Увеличете приема на протеини, , тъй като те ще се нуждаят от 25% от енергийния разход на храна, за да ги усвоят. Избирайте пълнозърнести зърнени храни и брашна, които ви засищат повече и минимизират консумацията на захар, сол и преработени храни.

155 калории… съдържа 250 ml чаша пълномаслено мляко. Не го отказвайте в диетата си, тъй като той е важен източник на калций и изберете по-нискокалорични варианти, като полуобезмаслено или обезмаслено.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НОВОТО

Отдайте на зеленчуците и зеленчуците водеща роля в менютата си.

кутия за зеленчуци и плодове

Марулята и краставицата са много засищащи; лукът и артишокът са много диуретични: доматите помагат за трансформирането на мазнините в енергия, а морковите ускоряват метаболизма. Най-добре суров, за да накара тялото да работи и да изразходва повече енергия.

ЦЯЛИ ХРАНИ

Важно е да не бъркате пълнозърнестите храни с нискокалоричните. Говорим за интегрална, когато храната запазва зърнените култури непокътнати и следователно има повече фибри, витамини и минерали, но спестяванията на калории са оскъдни.

пълнозърнести храни

Доволен. Тези храни са по-засищащи от тези, които не съдържат пълнозърнести храни и в крайна сметка ще ядете по-малко. Това се дължи на високия процент фибри (9,5 g на 100 g). Освен това те нямат рафинирано брашно или захар.

Консумация. За да отслабнете, е препоръчително този вид въглехидрат да се въвежда на закуска и най-много веднъж седмично на обяд, но никога на междинни закуски или вечери.

ИНФО. Намалете приема на сол до 1 чаена лъжичка на ден и подправете ястията си с билки

ароматно, чесън или соя.

ЗАХАР: ГОЛЕМИЯТ ВРАГ

Не само в сладкиши, ще откриете захар и в зърнени закуски, в търговски натурални сокове, в сосове като кетчуп или майонеза, в нарязан хляб или в колбаси и колбаси. Когато купувате, проверявайте етикетите.

Популярна тема