Ключове към по-здравословен и безопасен дом

Ключове към по-здравословен и безопасен дом
Ключове към по-здравословен и безопасен дом
Anonim

Подгответе дома си за смяната на сезона с гениални, безопасни, екологични и много икономични решения.

1

Безопасни маски

ds

Министерството на здравеопазването препоръчва да дезинфекцирате платнените маски, като ги перете със сапун и вода при 60-90 градуса в пералня или ги потапяте в разтвор на белина с топла вода 1:50 за 30 минути и след това ги измивате със сапун и вода. От UO.

2

Телефони без бактерии

безжични телефони

Безжичните телефони са склонни да натрупват мръсотия и микроби и ние не винаги се сещаме да ги почистим. Отстранете праха с микрофибърна кърпа и изтъркайте с кърпа, навлажнена със 70% изопропилов алкохол върху слушалките, клавишите и кабелите. От Gigaset.

3

Помощници в кухнята като нови

поцинковани метални тави и кухненски дъски

Дезинизирайте вашите дървени дъски за рязане, като ги напръскате с бял оцет или лимонов сок, оставете ги да подействат за около 15 минути и ги изплакнете. Галванизираните метални фонтани ще блестят с гореща сапунена вода или вода и бял оцет. От Zara Home.

4

Сбогом задръствания

бяла кръгла мивка

Ако канализацията на мивката ви не се оттича добре, бавно изсипете половин чаша сода за хляб и половин чаша оцет. Оставете да подейства 20 минути и долейте 3 литра вряща вода. Ако е бавно, използвайте бутало. От английския двор.

5

Промяна на кожата на спалнята

празна дървена спалня

Легло. Преди да извадите по-топъл текстил, разгледайте тази ключова част от стаята. Почистете с прахосмукачка праха от матрака и отстранете летните петна от пот с кърпа, натопена в оцет или лимон. Свалете и изперете протектора на матрака и полата в пералня на 40-60º C. Не забравяйте таблата: ако е изкуствена кожа, избършете я с влажна кърпа със сапун и вода, а ако е тапицирана с плат, отстранете мазните петна с сол или сода за хляб и почистете с прахосмукачка останалата мръсотия.

Гардероб. Изпразнете го, почистете с прахосмукачка с накрайника и почистете дървените рафтове с кърпа, потопена в смес от половин чаша лимонов сок и една чаша зехтин. Съхранявайте летните си дрехи в херметически затворени кутии или капаци. Ikea атмосфера.

Популярна тема