Пет стъпки към здравословен живот ??

Пет стъпки към здравословен живот ??
Пет стъпки към здравословен живот ??
Anonim

Ще се присъедините към здравословната тенденция. Нито повече, нито по-малко от осъзнаването на здравословния живот, за който е от съществено значение да има подходяща рутина. Днес започвам да се грижа за себе си! Но наистина.

Ето 5-те стъпки, които трябва да следвате, без да пропускате, за да се чувствате страхотно

1. Хидратация

Повече от 2/3 от тялото се състои от вода. Консумирането на правилното количество вода всеки ден помага за детоксикацията на тялото, регулира температурата ни, транспортира хранителни вещества и поддържа нивата ни на бдителност и жизненост.

Чаша вода

Има незаменими чаши вода: след ставане, за да приведете тялото в движение; половин час преди хранене за подпомагане на храносмилането; преди да вземете вана за понижаване на кръвното налягане и преди да тренирате (проучванията показват, че чаша много студена вода преди това може да подобри издръжливостта с до 23%).

2. Регистрирайте се за внимание към храната

Няма чудодейни диети. Важното е да поддържате здравословно хранене последователно.

Посуда, прибори за хранене, лъжица, храна, растение, вилица, кухненски прибори,

Внимателността към храната не е само това, което ядем, но и как го правим. Избягвайте да ядете, когато сте разсеяни, яжте бавно и отделете време, за да се насладите на храната (по този начин спомагате за правилното храносмилане на храната).

3. Манталитет във форма и бягайте

Кецове

Ежедневните упражнения са основна задача, полезна за тялото и главата.

Как да започна от нулата? Разтягайте гърба, врата и краката си всяка сутрин; ходене половин час на ден с бързо темпо и задайте седмични цели за упражнения за по-голяма гъвкавост.

4. По-здравословно хранене

Какви са стъпките, за да започнете здравословното хранене? Освен всичко друго, консумирайте плодове с високо хранително съдържание (диня, кайсия, ябълка или тропически плодове); изберете най-ярко оцветените зеленчуци заради тяхната висока антиоксидантна сила; и се регистрирайте за „безплатни“тенденции, като например без лактоза, за да се насладите на по-лесно храносмилане.

Храна, Натурални храни, Грейпфрут, Портокал, Суперхрана, Смути, Цитрус, Съставка, Плод, Зеленчуков сок,
Трик: Възползвайте се от пролетно-летния сезон за голямото разнообразие от зеленчуци и пресни и екзотични плодове.

5. Винаги закусвайте

Просто, но истинско и 100% свързано с темата за отбелязване на Световния ден на здравето през 2016 г.

Ястие, Храна, Кухня, Съставка, Ястие, Вегетарианска храна, Закуска, Зърнена закуска, Продукт, Суперхрана,

Според Американската сърдечна асоциация хората, които закусват, са значително по-малко склонни да развият затлъстяване или диабет, отколкото тези, които пропускат закуската.Причината: помага за засищане на тялото и намалява желанието да се консумират храни с високо съдържание на въглехидрати и мазнини, но малко на витамини.

Популярна тема