Сглобяема картонена къща? Той е проектиран и издържа 100 години

Сглобяема картонена къща? Той е проектиран и издържа 100 години
Сглобяема картонена къща? Той е проектиран и издържа 100 години
Anonim

Идеята за направата на картонена къща се ражда преди няколко десетилетия, когато Рене Снел, холандски предприемач, се обзалага с приятел, че неговият начин за пресоване на картон е толкова ефективен, че може да издържи тежестта на конструкцията. С течение на времето той започва да си сътрудничи с холандското дизайнерско студио Fiction Factory, ръководено от Oep Schilling. Ето как се роди Wikkelhouse, брилянтна лудост, която позволява живеене в устойчива сглобяема къща и с много нисък отпечатък върху околната среда.

wikkelhouse е екологична и устойчива къща
Тази модулна комбинация Wikkelhouse образува просторна всекидневна.

Този мобилен дом е съставен от различни модули, като малки бункери, които могат да бъдат сглобени като пъзел, за да отговарят на вашите нужди. Всеки сегмент е с размери 120 cm, тежи 500 kg, има използваема площ от 5 m² и лежи върху бетонни основи, за да се предотврати влагата на почвата.

Картонът е основният елемент, той е евтин и един от най-добрите изолатори,и изцяло обгражда покривната конструкция на къщата от пластмасовата конструкция, която избягва влагата.

Силуетът е със заоблени ъгли, тъй като за опаковане се използват големи 24-слойни ролки от велпапе, като по този начин се оптимизира процеса и най-вече чрез избягване на ъгли, конструкцията е много по-компактна.

wikkelhouse, устойчива и екологична къща
Картонени ролки за направата на Wikkelhouse.

Добавете модули, както желаете

Всеки сегмент има функция. Единият е кухня, с кабинет за приготвяне на кафе, друг е за тоалетна и още един, работи като спалня, с две сгъваеми двуетажни легла, което създава усещането, че спите във влак, дори дава възможност да се наведете през малките кръгли прозорци, сякаш пътувате в колата. Фасадата е прозрачна за осветяване на входа и хола. За да ви дам представа, ако искате къща с 50 m2 жилищна площ, ще трябва да комбинирате десет модула.

къща wikkelhouse, екологична и устойчива
Модулна система на входа на Wikkelhouse.

100% ехо

Това е къща, която е до три пъти по-екологична от традиционната, според доклада за анализ на Better Future Factory от 2012 г. Лесна е за поддръжка благодарение на слънчевите си панели ие 100% рециклируем Проектиран да издържи 50+ години; въпреки че след три десетилетия покривните листове ще трябва да бъдат сменени. Сякаш това не е достатъчно, той е напълно биоразградим, тъй като е направен от органичен, водоустойчив и огнеупорен материал. Сандвич формата на картона е много стабилна и здрава. Плюс това, не може да бъде по-екологично, защото не се губи нито сантиметър материал.

къща wikkelhouse, екологична и устойчива
Wikkelhouse е биоразградим и покрит с дървени летви.

Той е толкова лек, че може да се постави на покрив или на открити пространства, за да се използва като офис или ваканционен дом.Това инженерно произведение има слънчеви панели за захранване на енергията на котела. Можете да имате основния модел, с три модула, за около €30 000. 60% от цената е сглобяването, а материалът е 40% от цената.

Срокът за изработка е една седмица. Системата? Машина обръща структурата, за да залепи 12 слоя. Това действие продължава около 45 минути. Създава се хлабина за тръби и други разпределителни системи и структурата се обвива с още 12 слоя. Залепва се и се оставя да изсъхне едно денонощие. Общо за всеки отделен модул се използват около 320 метра велпапе. Външните панели са изработени от борова дървесина и покриват цялата конструкция за защита от вятър, дъжд и слънчева светлина. Поддушовото корито е изработено от био смола от 100% лен.

къща wikkelhouse, екологична и устойчива
Тази машина навива рамката Wikkelhouse с 24 слоя картон.

Популярна тема