Апартамент с тераса и лукс в Мадрид

Апартамент с тераса и лукс в Мадрид
Апартамент с тераса и лукс в Мадрид
Anonim

Бягството в Мадрид винаги е добър план, особено ако имате възможност да отседнете на това страхотно място, разположено в един от четирите ъгъла на Plaza de Colón. Къщата се намира на последния етаж на сграда от 50-те години на миналия век, проектирана от архитекта Гутиерес Сото, срещу Националната библиотека. Състои се от 5 спални и 5 бани, просторна тераса с оригиналното обзавеждане на къщата, плюс офис кухня с всичко необходимо

Проектът за интериорен дизайн, осъществен от студио La Casa de Mi Amiga, успя да даде живот и голяма доза стил на тази къща, която имаше оригинални и реставрирани дървени подове и бели шкафове с корнизи във френски стил. Първата намеса беше терасата, те искаха да запазят оригиналните железни мебели от времето, но да актуализират стила, така че избраха да сменят порцелановия под с дървена платформа и да засадят маслинови и ягодови дървета в опит да пренесат провинцията до града.

тераса тераса тераса

Следващата стъпка беше да се подчертае зоната на фоайето, която беше декорирана с вдъхновен от Япония тапет от Casadeco и пост-индустриален бюфет, за да му се придаде онази нотка на модерност, която необходимата къща.

коридор, декориран с японски тапети и индустриален бюфет коридор, декориран с японски тапети и индустриален бюфет
Бюфет от Kave Home, остъклена керамична лампа с абажур от чул, от студио Enrique Bravo.
Топлината на всекидневната се осигурява от текстила и осветлението.

Избрано е индиректно осветление с настолни лампи и стоящ прожектор, килим от Kilombo Rugs, който покрива цялото пространство за почивка, и няколко одеяла от La Real Lana и Ezcaray.

хол с трапезария и тераса модерна всекидневна със сиви дивани и стъклени маси за кафе
Диваните са от производителя De La Espada, масите от Bo Concept, а лампите от Luz y Ambiente. Тапети, възглавници и одеяла от Gancedo.
модерна всекидневна със сиви дивани и стъклени маси за кафе модерна всекидневна със сив диван и стъклени маси за кафе

В трапезарията те избраха разтегателна маса Bo Concept, столове и килим от шенил от Vical Home.

трапезария с отворена концепция със стъклена маса и тапицирани с кадифе столове трапезария с отворена концепция със стъклена маса и тапицирани с кадифе столове трапезария с отворена концепция със стъклена маса и тапицирани с кадифе столове трапезария с отворена концепция със стъклена маса и тапицирани с кадифе столове

Подходът на проекта беше да се даде на всяка спалня напълно различен стил и индивидуалност, беше да няма съперничество между гостите при избора на стая.

Първата спалня беше декорирана в кобалтово синьо, като се възползва от естествената светлина.

Таблата е направена по мярка от тапицерия Antonio García и са добавени апликации, проектирани от Enrique Bravo.

спалня с кобалтово синя стена
Всички текстилни изделия с ясно романтично вдъхновение са от Zara Home.
спалня с кобалтово синя стена
За нощните шкафчета са избрани две спомагателни табуретки в емайлирано стъкло от El Corte Inglés, за да не се натоварва обстановката.
кът за четене със сиво тафирано кресло кът за четене със сиво тафирано кресло

За тази спалня интериорните дизайнери са вдъхновени от Imperial Street, с нейните традиционни магазини, продаващи чул, платове и завеси от всякакъв вид

Там намериха този памучен плат във френско-баски стил и решиха да поръчат две изработени по поръчка табли от неговия тапицер, две дървени нощни шкафчета от El Corte Inglés и няколко EBC дизайнерски лампи от червен лен с бронзови крака.

стая с две легла и табли тапицирани с карирана дамаска стая с две легла и табли тапицирани с карирана дамаска дървено бюро с подходящ стол
Модел бюро и стол Shangay от El Corte Inglés. Сериграфии от работилницата на хартиената фабрика, от художника Фернандо Белвер.

Тази спалня беше облечена с много блясък с помощта на тапет от белгийската фирма Khroma, от колекцията Oxygen, с листа от акант в златен цвят и няколко странични масички Холивудски стил от 1940 г. от Vical Home.

спалня, декорирана със златни тапети
Текстилът и килимите от юта са от Zara Home, а възглавниците от Gancedo. Тапет, също от Gancedo.
спалня, декорирана със златни тапети скандинавско бюро в черен цвят в спалнята

Бившият офис е превърнат в стая за гости с двойно или единично легло според нуждите, благодарение на този персонализиран дизайн на таблата, тапициран със златно кадифе.

спалня с табла от горчица и кадифе и златни аплици
Тапетът от каталога Oxygen на Khroma предизвиква африкански пейзажи и природа. Възглавниците са от Kenay Home, а страничните маси от Kave Home.
спалня с горчица кадифе табла и златни аплици върху графичен тапет бяло модерно бюро и гол кадифен стол

За петата спалня, посветена на най-малките, те избраха интензивен зелен цвят на стената, който да подхожда на текстила Zara Home Kids, нов бял ламиниран под и две двуетажни легла в бяло лакиран MDF, от Kibuc.

детска стая с двуетажни легла
Нощното шкафче и лампата са от колекцията Mini Home на El Corte Inglés. Лампата от кълбо прежда е поръчана от Luciole, съвпадаща с цветовете на стената.

Резултатът е жилище под наем за туристи, което е много уютно, без да забравяте тази малка точка на изключителност и лукс във всеки ъгъл, без да изпадате в ексцесии.

Популярна тема