Уелнес 4.0: Ключовете към перфектната баня

Уелнес 4.0: Ключовете към перфектната баня
Уелнес 4.0: Ключовете към перфектната баня
Anonim

„Санитарният фаянс, огледалата и крановете, наред с други, добавиха нови функции към своите собствени“, казва Оскар Санчес, директор по комуникациите в Banium. „Без съмнение най-голямата иновация в тоалетните са интелигентните тоалетни. Много от тях включват системи за почистване с вода – чиято температура може да се регулира – и изсушаване. Има и такива с възможност за подгряване на чашата и със системи за плавно затваряне, които предпазват капака от рязко падане“, уточнява той.„Някои интелигентни тоалетни излъчват слаба светлина, която избягва включването на банята, когато ставаме посред нощ.“Модели като Sensia Arena от Grohe, In-Wash® от Roca или тоалетната биде AcquaClean Mera от Geberit прилагат интелигентни технологии. „А през последните години се появиха дизайни без рамки, които постигат много по-естетична визия и улесняват почистването“, допълва той. Всъщност повечето тоалетни включват процедури, които предотвратяват развитието на бактерии.

За директора по комуникациите на Banium, "най-голямата иновация при крановете са моделите със студено отваряне. Обикновено винаги оставяте дръжката на крана в средна позиция поради естетически причини. Този кран ви позволява само да завъртите дръжката на 90° градуса, така че централната позиция да е студената, така че когато отворим крана, не консумираме топла вода.

Системите за домашна автоматизация също започнаха да придобиват значение. Благодарение на тях цялата вода в къщата може да се контролира, като се следи цената на всеки кран, както и незабавно откриване дали има течове в някой от тях", казва Оскар Санчес. Grohe Sense е интелигентен сензор, който е инсталиран на пода на банята, когато водата докосне сензора, той издава звуков сигнал, включва червена светлина и изпраща предупреждение до мобилния телефон на потребителя чрез приложение.

По отношение на мебелите, Хосе Пара, ръководител маркетинг и иновации в Noken Porcelanosa Bathrooms, ни казва: „Изчезнаха огромните и тежки дизайни, които заемаха повече от половината пространството на банята. Пазарът изисква чисти и леки, качествени и устойчиви модели, с голям капацитет за съхранение. Елементи, които придават приемственост на естетиката на пространството, а не купени по-късно. " Открояват се мебелите с прави линии, изработени от благородни материали, като дърво. „И с резервно осветление, например зад огледалото“, продължава той.„Съхранението е важно поради безкрайността от продукти за лична хигиена, които трябва да имаме под ръка в ежедневието си.“Ключът е разнообразието от формати „окачени шкафове над мивки, вертикални въртящи се…“Накратко, бани, които са „пространства, проектирани да проектират несравнимо изживяване за потребителя.“

Функционални бани

модерна баня с метро плочки в черно

Мебели за баня 4.0 поставя акцента върху комфорта, така че потребителското изживяване да е задоволително: системи за лесно отваряне, напълно подвижни чекмеджета за глобален изглед на съдържанието, гъвкавост на интериора… Подобно на модела Godmorgon, от Ikea, с вътрешни разделители, които ви позволяват да променяте размера на чекмеджетата; неговите размери: 120 x 49 x 64 cm (€219).

Рисуване на стена

баня с две мивки и стени в розови тонове

Неговите възможности са безкрайни, но в баните е от ключово значение да са устойчиви на вода. В тази зона на мивката контрастът между двата тона поставя светлината на прожектора върху зоната на огледалото.

Водоустойчиви и устойчиви на мухъл бои Soft Mink (€12,82/л) и Rosewood (€15,15). И двете, от Bruguer.

Система за лесно отваряне

бяла баня с вграден душ и хидравличен под

Душ параван със скрити лагери и без вътрешен профил, параванът Копенхаген, съставен от фиксиран панел и врата, е реверсивен. От фирма Salgar. В 116-120 см (€337,83 в Banium).

Виртуален дизайн

елегантна баня с душ и свободностояща вана

Чрез своето мобилно приложение Virtual Decorator, фирмата Profiltek позволява на потребителя да избере своята преграда - сгъваема, плъзгаща се, фиксирана, сгъваема, специална, въртяща се или помощна - и да я персонализира: стъкло с или без декорация, профилно покритие, копче… Това е моделът GS-210 от серията Gloss (от €375).

Извита мивка

модерен дизайн умивалник, модел кожа

Описва гладка крива, без страни и линеен дренаж. Мивката Skin на Lago е изработена от неръждаема стомана, покрита със смола (от около €1100).

Керамични материали

баня със свободностояща вана

R&D позволява всякакъв завършек да бъде възпроизведен върху тях. Тази стена симулира плат с припокриващи се нишки. И подът, дъбови дъски.

Декорирано платно от керамичен плат, на парчета 120 x 40 см. Каменинови изделия Treverkdear Natural, в 25 x 150 см. От фирма Marazzi.

Добавяне на блясък

чугунена вана newcast

Технологичните изследвания са придружени от внимателен дизайн: целта е да се предложи приятен сензорен ритуал, дори за очите.

Чугунена вана Newcast; в 170 x 85 x 57,5 ​​cm (от 2537, €37 прибл.). Тавански кранове, стоящи (от €1225, €73 приблизително). От Рок.

Материали за най-модерните бани

червен микроцимент съд мивка

Към обичайните - порцелан, стъкло и смола - металите и естествените материали се свързват с органични форми. Фирма Bathco има колекция Natural Series, със серия Wood, изработена от дърво; Камък, от камък; и тоновете на варовик и шисти на Cement & Terrazo. На изображението мивка Sicilia, изработена от микроцимент в цвят на плочки (€840).

Бани с промишлен вид

модерна баня с фабричен стил в черно и бяло

Цимент, метал, бетон… са материали, свързани с фабричния стил и най-новата еволюция на скандинавския дизайн. Neolith има синтерован камък, с почти нулева порьозност и лесна поддръжка, което позволява изработването на плотове, както и душ корита, стени, подове… Предлага се в различни покрития, този на изображението е моделът Beton, вдъхновен от бетона.

Естествени камъни

плот за мивка

Специалистите от фирма Levantina съветват първо да изберете цвета на пода, който е най-видимата повърхност в банята. И в зависимост от това работният плот, който може да бъде изработен от същия материал като стената, за да се постигне хармонична среда. Като в тази баня, декорирана с мрамор Crema Marfil Coto, който е извлечен от най-голямата кариера в света (приблизително 63 €/m2).

Сифонът

Комплект умивалник Veneto с окачен шкаф

Тенденция е да се комбинират плот и конзолна мебел, с пространство между тях, което оставя сифона видим.

Фундаментално: че това полезно парче трябва да бъде и естетично.

Комплект умивалник Veneto 120 см, кранове, плот и шкаф Monterrey (1085 €, 37 €). Всичко, от Salgar, в Banium.

Ламинати

ламиниран паркет в банята

Те са подове, покрити с лист дърво, който в случая на банята трябва да е подготвен да отблъсне влагата.

На снимката моделът Eligna, от Quick-Step, със запечатана повърхност за предотвратяване на проникване на течности и бактерии в пода (25,99 €/м2).

Технологични

органайзер за чекмеджета за баня

Предишните футуристични възможности сега са реалност с модели, които включват Bluetooth високоговорители, интегрират скрити щепсели - където да свържете сешоара или пресата за коса - и имат чекмеджета с вътрешно осветление при отваряне.Към тях се присъединява поколение огледала със сензори за движение, които включват светлината или активират система против замъгляване.

Органайзер за чекмеджета от Leroy Merlin (€2,50).

Тапет

баня с черно-бели фототапети Österbro черно

В банята се използва за създаване на специфична атмосфера: релаксираща, приветлива… При това черно-белите правоъгълници постигат театрален ефект, който се засилва, когато кръглото огледало наруши преобладаването на правите линии. Зоната, която контактува с водата, е защитена с бели плочки тип метро. Стенопис Österbro Black, от Sandberg (€550).

Аксесоари за баня

огледало дозатор за сапун комплект за баня

Всеки аксесоар е с прибл. размери 10 x 10 см. Ако инсталирате стенен кран, ще имате повече свободна повърхност за тях на плота.

Колекция Mirror (от €16). В El Corte Inglés.

Кърпи

розови кърпи за баня

Концепцията за баня е равна на тази за уелнес, с пухкави хавлиени кърпи. Те са от Designers Guild (от €6 в Usera Usera).

Подов кран

свободностоящ кран за вана с ръчен душ

Свободностоящите вани са оборудвани със смесители, които се монтират на пода. Като модела Lineare, от Grohe, с PVD технология, която умножава устойчивостта на надраскване по 10 (от €1490).

Вграден контрол

вградено управление на душа с регулатор на температурата

За да контролирате до три душа, вграденият SmartControl включва технология T urboStat, която доставя вода с желаната температура за част от секундата. От Grohe (от €589).

Калъф за седалка

дизайнерска тоалетна в цвят плочки

Капакът на седалката, само 14 мм, се вкарва, без панти. Тоалетна The One, от The Artceram (приблизително 847 евро).

сапуни

сапун за ръце с въже

С естествени компоненти. Бамбуков въглен, мангостан и нежен сусамов скраб. Сапуни, от фирма Meraki (приблизително 12 € всеки).

Кранове

hamnskär кранове, винтидж стил

Неговата функция за студен старт спестява до 30% енергия. Кран Hamnskär, от Ikea (€89).

Стилове

мивка в ретро стил

Открояват се две тенденции. Първият е минималистичен, с мивки, които намаляват дебелината на керамичните и заоблени вътрешни мивки, които изглеждат формовани от действието на водата. Вторият обаче преосмисля дизайн от миналото. Като умивалника от колекцията на Ермитажа (447,7 €), с месингова опора (1.149,5 евро). И двете, от The.Artceram.

Решетки за кърпи

черна метална стълба за хавлии, фиксирана към стената

Стълбите са тенденция и фиксирани към стената позволяват окачването на аксесоари. От AM.PM, закачалка за хавлии Ayumi, боядисан в черно метал. Той е с размери 53,5 x 183 cm (€81,48).

В светло синьо

шкаф за умивалник и умивалник за плот модел luv

В светещо синьо, с чекмеджета без дръжки, които се отварят само с натискане благодарение на техниката Tip-On и с автоматично затваряне. Luv мебели и мивка, (от €632,75 на Amazon.es) от Duravit.

гардероб и огледало

странично отварящо се огледало за баня с място за съхранение

Огледалото, изработено от естествен дъб, крие гардероб, който заема целия интериор и до който се влиза отстрани. Това е моделът Nature от Noken Porcelanosa Bathrooms. Неговите размери: 50 x 12 x 80 cm.

Бутони

бутон за промиване на тоалетна

Бутоните за измиване на тоалетната на Geberit напомнят за материали като шисти, мрамор, пясъчник… Модел Sigma30 (82,53 € на Amazon.es).

плочка

мозаечен под

Аксесоарите са в хармония с материалите. Както за интегриране във вашата цветова гама, така и за подобряване на покритията чрез контраст. Мозайка, от Hisbalit (€100/м2).

Персонализируема тоалетна

интелигентна тоалетна с мобилно приложение

Sensia Arena улеснява хигиената с вода за интимно измиване и горещ въздух за изсушаване, с възможност за индивидуални настройки чрез дистанционно управление: контрол на налягането, температура на водата и вид на струята. Освен това има нощна светлина, която да насочва потребителя в тъмна баня, и функция за автоматично отваряне и затваряне на капака. От Grohe (от €2089, €63 на Amazon.es).

Свещници

свещник

Свещите подобряват атмосферата на благополучие. Оптималното място за поставянето им? Плотът, вътрешните свещници, които предпазват повърхността от разтопения восък. De Broste (16,10 €/2).

Огледало

огледало за суета

Зоната на мивката днес е и тоалетка. Плотът трябва да е достатъчно голям, за да побере елементите от вашия ритуал за красота. Огледало (€34,90 в Lola Home).

Кошница

розов и естествен кош за пране

Най-новото в контейнерите за баня? Тези от естествени влакна, с боядисана в прахообразни тонове основа. Кошница (59,95 евро). In Car Möebel.

Популярна тема