Купата в петък: Московско муле?

Съдържание:

Купата в петък: Московско муле?
Купата в петък: Московско муле?
Anonim

Коктейл московско муле

Американска класика, този бързо приготвящ се охладител има странна история. Московското муле възниква в Лос Анджелис през 1941 г., когато собственик на кръчма, който иска да разработи своя собствена линия джинджифилова бира, се обединява с дистрибутора на тогава неизвестна марка руска водка: Smirnoff и московчанка, която пътува до Новия свят с с намерение да продаде 2000 чаши мед от компанията на баща си. Успехът беше толкова огромен, че Moscow Mule стана модерната напитка.

коктейл московско муле

СЪСТАВКИ:

- 50 мл водка

- Парче лайм

- 250 мл джинджифилова бира

- течна захар

- Натрошен лед

- Стръкче мента

Списъкът за пазаруване за приготвяне на московско муле:

чаши

Chefs Star??

От Chef Star (пакет 4).

Джинджифилова бира

FEVER-TREE

36, €87

Fever-tree Premium (пакет 6x4)

Cyroc

Ciroc

29,50 €

Водка - 700 мл

течна захар

Toschi

24, €90

TOSCHI (1, 3k).

Изсипете директно в медна чаша половината натрошен лед, водката, сока от половината изцеден лайм и щипка захар. Смесете с прът.

Изсипете останалата част от леда и напълнете с джинджифиловата бира. Гарнирайте с тънък резен лайм и мента.

Главен съвет: Можете да замените джинджифиловата бира с джинджифилова бира, но тя ще има напълно различен вкус. Що се отнася до контейнера, можете да замените чашата с дълга чаша, но медта, като всеки метал, има предимството да остане хладна за по-дълго време.Изпийте го през сламка.

Тапа за придружаване: АВОКАДО КРОСТИНИ

авокадо кростини

Нарежете селски хляб и го препечете. Пасирайте им чесън, нарязан наполовина. Намажете всяко парче с крем от авокадо. Отгоре сложете няколко стръка рукола или суров спанак и скариди обелени, почистени и леко задушени. Добавете няколко кълнове от люцерна.

Основното парче: романтична количка

количка за напитки

Тази сервитьорка ще постави последния щрих на вашите партита в градината или на терасата. В розово злато, неговият елегантен и преносим дизайн е кръгъл! От Райс, 460 €.

Популярна тема