Записвате ли се за зеленото деко?

Записвате ли се за зеленото деко?
Записвате ли се за зеленото деко?
Anonim

Изтрийте от ума си идеята, че само най-бюджетните имат достъп до еко дом или че всички къщи зелени имат растителна покривка и са футуристични. Всичко се променя и в строителството също. Сега един парцел за строеж, в ръцете на експерт по устойчиво строителство, може да бъде екологичен и биоклиматичен дом без рязко увеличаване на бюджета или загуба на йота от стил и чар.

Същото се случва и с вече построени къщи, които са ремонтирани и санирани. Максималното еко:, което къщата адаптира към условията на слънчева светлина, температура, вятър, влажност и растителност, за постигане на комфорт и минимизиране на консумацията на енергияи влияние върху околната среда.екологичните материали заслужават точка. Крайният потребител, добре информиран и по-осведомен, изисква продукти със зелен сертификат, с нулева или ниска токсичност, незамърсяващи; които идват от, специализирана в материали за разрушаване на къщи, манастири и фабрики, предлага парчета с характер. Относно най-екологичните водни и електроинсталации в дома, всички тези, които водят до спестяване на потреблението: едноръкохваткови кранове с регулатор на потока, термостатични в душ, ефективни уреди или LED осветление… А що се отнася до екологичните навици у дома, за да намалите отпадъците и емисиите на CO2 в атмосферата и да спестите, най-добре е да помислите преди да консумирате и да приложите на практика 3R: намаляване, повторно използване и рециклиране.

Устойчива къща

Стая, Интериорен дизайн, Етаж, Имот, Легло, Стена, Таван, Спално бельо, Дом, Спално бельо,

Това е тази, която се предвижда да избегне загубите на енергия, както поради високата консумация на отопление, така и на климатизация. Препоръчва се стъкло "четири сезона", със соларен контрол през лятото и принудителна топлоизолация през зимата. Потърсете модела SGG Planitherm 4S на уебсайта на Saint Gobain.

Топлинен комфорт

Стая, Интериорен дизайн, Легло, Под, Спално бельо, Имот, Спалня, Текстил, Чаршаф, Стена,

В лошо изолирана къща топлината и студът влизат през стените, нивото на шума е досадно и в спалните, например, пречи на почивката.

Решението: поставете топло-звукоизолация.Има такъв от минерална вата, наречен Supafil, www.supafil.es, който се монтира за няколко часа и без работа от външната страна на дома, независимо дали е строен или нов. Reforma, от студио ArtQuitectura, което проектира спален апартамент.

Къща без влага

Стая, Интериорен дизайн, Стена, Маса, Мебели, Интериорен дизайн, Диван, Всекидневна, Дом, Аксесоари за дома,

Бяло бельо, дърво и желязо и постелка от растителни влакна… това, което виждате сега във всекидневната на този еднофамилен дом, е естествен декор. Но миналото му беше различно: имаше влага.

Реформата се основаваше на намаляване на настилката и запълването й с изолационни материали. Завършекът на проекта: насладете се на равномерна топлина с инсталирането на подово отопление, съвместимо с природен газ и други енергийни източници.

Диван Gunilla, от Pau Design. Естера, от Местре Пако.

Екодизайн

Чанта, Пазарска чанта, Бежово, Чанта за рамо, Чанта, марка, Етикет, Каишка, Опаковка и етикетиране, Хартиена торба,

Многофункционална чанта, 40 x 40 cm (€2,99

в много).

Мебели от устойчиво дърво

Дърво, кафяво, мебели, твърда дървесина, жълтокафяво, бежово, байц, шперплат,

Carola стол, от Andreu World, от бук (€446); дървесината му идва от устойчиви, сертифицирани от FSC гори, www.fsc.org

Изолацията на тавана

Дърво, Стая, Жълто, Етаж, Интериорен дизайн, Мебели, Подови настилки, Твърда дървесина, Маса, Таван,

Слана през зимата и горещина през лятото. Екстремните температури ви пречат да се наслаждавате на тези пространства, когато покривът ви е лошо изолиран; но ако се реформират с еко критерии, метри се печелят и стойността на къщата се преоценява.

Плюс в това таванско помещение, вече обитаемо: поставяне на дограма Велукс, за да се получи тераса; с панорамен издаден отвор и долна врата, приложимо; и екстра: соларен контрол с щори.

Прозорци и корпуси за подобряване на изолацията

Стая, Интериорен дизайн, Дърво, Легло, Имот, Стена, Дом, Текстил, Под, Спално бельо,

Прозорците осигуряват естествена светлина на интериора, което вече спестява осветление; но ако те не са изолирани срещу студа и дъжда, консумацията на отопление и климатизация скача до небето.

Сигурен вариант е монтирането на двоен стъклопакет с въздушна междина; Можете да проверите всички негови свойства на сайта на Climalit. Ще намерите информация за PVC и алуминиеви профили в Kömmerling и Technal.

Екодизайн

Кехлибар, Аксесоар за осветление, Нюанси и нюанси, Фотография на натюрморт, Аксесоари за дома, Месинг, Абажур, Натюрморт,

Броят на фирмите за декорация и интериорен дизайн, които продават еко артикули, нараства; неговият дизайн и производство са предназначени да сведат до минимум въздействието върху околната среда.

Например, лампата Luscofusco, от K-lo Taller de Ecodesign, е ръчно изработена от велпапе от устойчиви гори (€143 на Lamparasdecarton.com).

Екологичен стил

Стая, Интериорен дизайн, Текстил, Под, Таван, Стена, Дом, Оранжево, Подови настилки, Интериорен дизайн,

Основно във всяка рехабилитация със зелени критерии: минимизиране на въздействието върху околната среда от работата и използване на нетоксични, рециклируеми и дълготрайни материали. Разбира се, без да се отказвате от топ интериорен дизайн. Разгледайте апартаментите, хижите и екологичните селски къщи на уебсайта на архитектурното студио Abaton.es. Грандиозно!

Възстановяване, повторно използване и рециклиране

Съдове, Сервиране, Рафтове, Порцелан, Рафт, Синьозелено, Тюркоаз, Аква, Колекция, Фотография на натюрморт,

Бумът на DIY и занаятите е екологично хоби, което намалява отпадъците. Рециклирането, новата употреба на всички видове материали и реставрацията на мебели с ретро и изтъркан вид са гарантирали, че много парчета не се озовават в контейнера и се връщат обратно към декорациите.

Ако все още искате да се отървете от такъв, потърсете

най-близката чиста точка или се свържете с местна НПО, която ги възстановява.

Наследници

Синьо, Ботаника, Мажорелово синьо, Кобалтово синьо, Врата, Клонка, Стъбло, Свещник, Педицел, Лобелия,

Декораторите и интериорните дизайнери, търсещи деко-бижута в антикварни магазини и аукциони, също се присъединяват към еко течението.Величествени парчета, в нови версии, изненадват с текущата си естетика, като тази лампа, която дебютира с цвят; Farrow & Ball Pictch Blue интериорна боя за метал и дърво (38/750 мл).

Екологични парчета

Стая, Интериорен дизайн, Текстил, Стена, Спално бельо, Синьозелено, Чекмедже, Дом, Интериорен дизайн, Тюркоаз,

Декорацията на тази спалня се ангажира с повторно използване на материали. Леглото и лампата, направени с метално скеле, са рециклирани дизайни от Usame.es Заедно с тях, уникално нощно шкафче, покрито с кутии от сода… ​​Спално бельо, на filocolore.com

Украсете с диви цветя

Стъкло, Артефакт, Ваза, Бежово, Фотография на натюрморт, Саксия, Аранжиране на цветя, Изкуствено цвете, Естествен материал, Стъбло на растение,

Ръчно изработен детайл… Бутилка ваза с основа от рециклирано дърво. Това е от La Variété (€16 в ChicPlace).

Спални за почивка

Стая, Имот, Интериорен дизайн, Легло, Текстил, Стена, Спалня, Спално бельо, Спално бельо, Чаршаф,

За спокоен сън: качествен матрак и възглавница; стая на тъмно и температура между 18 и 22 ºC, нито прекомерен студ, нито топлина, защото причиняват микровъзбуда, която променя нормалния ритъм на съня. От El Corte Ingles: плик за завивка Chambray (39,95 €).

Здравословни рецепти

Червено, Бяло, Съдове, Оранжево, Аксесоари за дома, Интериорен дизайн, Часовник, Рафтове, Праскова, Порцелан,

Здравословното хранене е възможно, ако и килера е възможно. Най-добрата кухня е домашната кухня и да свикнете да готвите и да приготвяте това, което ще ядете за себе си, е най-доброто за здравословна диета. Основно, прочетете и разберете значението на етикетите на това, което се купува…

Растения, които пречистват

Листо, Интериорен дизайн, Интериорен дизайн, Саксия, Стайно растение, Осветително тяло, Стъбло на растение, Билка, Ваза, Аксесоари за дома,

Знаете ли, че много от тях, освен че украсяват, са полезни за здравето, защото подобряват качеството на въздуха? Потърсете 10-те най-добри в тази връзка Uncasasana.blogspot.com

Еко бои

Синьо, Стая, Интериорен дизайн, Топка, Чекмедже, Синьозелено, Стена, Аква, Тюркоаз, Шкаф,

Имат ниско съдържание на ЛОС, летливи органични съединения, които са потенциално вредни за здравето.

Xylazel Aire Sano боя на водна основа, от Xylazel, за детска среда (13 €/750 ml приблизително) отговаря на критериите на европейския екологичен етикет ECOLABEL. Тази марка има и бои за страдащи от алергии и астматици.

Развиващ се стол

Продукт, Синьозелено, Тюркоазено, Аква, Градински мебели, Подлакътник, Възглавница, Възглавница, Възглавница,

От столче за хранене до столче, то се адаптира към растежа на детето. Дълготрайна и нетоксична боя, модел Tripp Trapp (€187) и възглавница (€40), от Stokke.

Популярна тема