Облачни яйца срещу печени яйца?

Съдържание:

Облачни яйца срещу печени яйца?
Облачни яйца срещу печени яйца?
Anonim

Може да ви звучат познато, може и да не са. Може вече да знаете как да ги направите, може и да нямате представа. Но тъй като животът е томбола и никога не знаем какво ще се случи, днес искаме да ви поговорим за две рецепти с яйца, които ни подлудяват по три причини: те са супер здравословни, вкусът им е райски и свършват с въздишка.

Яйцата са богати на витамини, особено A, B2, B12, D и E, както и на минерали като фосфор, селен, желязо и цинк.

Това са известните облачни яйца, и яйцата на скара,две идеални рецепти за спортисти, хора, които спазват диета и в като цяло, за всеки, който иска да се грижи за себе си и да държи настрана мазнините. Да отидем там!

ОБЛАЧНИ ЯЙЦА

Съставки:

- Яйца

- Сол и черен пипер

- необработен зехтин екстра върджин

облачни яйца

Загрейте фурната до 230º за около 10 минути. След това намажете тава за печене със спрей за готвене.

Отделете жълтъците от белтъците. Поставете жълтъците в малка купа, а белтъците в голяма купа. Използвайте бъркалка, за да разбиете белтъците за 3 минути.

Наредете белтъците под формата на гнезда в тавата, като във всяко оставите дупка. Печете 3 минути или колкото е необходимо до златисто кафяво.

Извадете тавата и много внимателно поставете по един жълтък във всяко гнездо. След това овкусете със сол и черен пипер на вкус. Печете отново за около 3 минути, докато се стегнат жълтъците.

ЯЙЦА НА СКАРА

яйце на скара с авокадо

Съставки:

- 1 яйце

- 1 капка екстра върджин зехтин

- Сол и черен пипер

Изсипете капката олио в тиган с незалепващо покритие, разнесете го по повърхността с кухненска четка и изчакайте да се загрее.

Счупете яйцето в тигана, след което го покрийте. По този начин самата пара ще се грижи за подсирването на яйцето.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Кухненски аксесоари за готвене с яйца

Кухненски прибори: С лице към чаши за яйца

Ако обичате рохки яйца за закуска, донесете ги на масата в тези забавни керамични чаши за яйца с ярки цветове и весели лица. Започнете деня си правилно!

Домакински

Обърнете омлет, без да се изгорите и лесно.

Домакински

Най-накрая вземете перфектното поширано яйце с помощта на този удобен и забавен пош. Само за 3 минути ще бъде сготвено и без найлон.

Кухненски прибори: Кухненски таймер и резачка за яйца

С правилното време и най-практичните аксесоари ще направите рецептите си перфектни. Линията Casa Kitchen от Casa ще ви помогне в тази задача.

Вземете таймер за готвене на яйца и ги оставяйте точно на правилната точка, 3, 99 €. И ако искате да ги нарежете на равни листове и то наведнъж, купете този нож, 4, 99 €.

Популярна тема