Премахнете нощното безпокойство? Следвайте тези 8 съвета и спете чудесно

Съдържание:

Премахнете нощното безпокойство? Следвайте тези 8 съвета и спете чудесно
Премахнете нощното безпокойство? Следвайте тези 8 съвета и спете чудесно
Anonim

Върти се в леглото, болки в гърба, световъртеж, тахикардия, главоболие, изтръпване на ръцете и краката, изтръпване по цялото тяло… На този етап от филма какво ще ви кажем, че не знаете вече не знаете? ?

И това е, че симптомите на безпокойство са най-досадното и разочароващо нещо, което съществува, особено когато става въпрос за време за лягане.

ПРИЧИНИТЕ

Защо ги търпим? Със сигурност сте си задавали този въпрос хиляди пъти и отговорът е: зависи.Може да преминавате през лош период от живота си, че стресът от работата ви оказва влияние, че имате твърде много грижи в ума си или просто сте нервен човек и никога не сте практикували методи за релаксация.

Както можете да видите, причините могат да бъдат толкова широки, колкото и симптомите. Но днес ние сме тук, за да ви помогнем да направите лягането приятно, а не източник на страх. Така че, пригответе чаша топло мляко и… вземете под внимание нашите съвети!

ОТДЕЛЕТЕ НЯКОЛКО МИНУТИ, ЗА ДА КОНТРОЛИРАТЕ ДИШАНЕТО СИ

Контролирайте дишането си, за да облекчите безпокойството

Нещо толкова просто като вдишване и издишване може да помогне много за намаляване на симптомите на тревожност. Трикът? Съсредоточете се върху това, което правите и не хвърляйте кърпата първия път, когато загубите фокус.В началото ще бъде трудно, но веднага щом се научите да го правите често, ще забележите промяната.

Как да продължа? Легнете по гръб с изпънати ръце и се покрийте, ако е необходимо. След това вдишайте през носа си за 6 секунди (преброявайки ги наум), задръжте въздуха за още 6 секунди и го изкарайте внимателно през устата си, докато усетите празнотата. Повторете процеса още 5 пъти… и се насладете на резултата.

ВЗЕМЕТЕ СИ РЕЛАКСИРАЩА ВАНА

жена, която се къпе със свещи

Горещият душ е достатъчен, за да успокои ума, но ако искате да отидете по-далеч, има няколко опции, които ще ви помогнат да постигнете пълна релаксация. Едно от любимите ни е да поставим букет от евкалипт или лавандула под душа. По този начин, когато излиза парата от горещата вода, вие ще вдишате аромата на растението (и ще кажете сбогом на настинките).

Ако предпочитате да се къпете, не забравяйте да добавите бомби за баня, соли за вана или етерични масла и не забравяйте да изключите светлините и да запалите няколко свещи.

ПИШЕТЕ ЗА ВРЕМЕ, ПРЕДИ ДА СИ ЛЕГНЕТЕ

тетрадка за писане

Ние не ви молим да станете Лара. Воденето на дневник, в който записвате тревогите или плановете си за седмицата - и по този начин освобождавате тази тежест от паметта си - е повече от достатъчно, за да си легнете с ниво на релаксация, което ви позволява да си починете по-добре. Разбира се, този трик работи само ако го правите ежедневно, а не само когато се „гушнете“&128521;.

РИСУВАЙТЕ МАНДАЛИ ПРЕДИ ДА ЗАСПИТЕ

мандали за медитация

Друго страхотно средство за освобождаване на ума от тревогите и свързване с най-дълбокото ни Аз е оцветяването на мандали.Да, толкова просто. И това е една от ориенталските техники за релаксация с повече последователи по света. В допълнение към намирането на така необходимия мир, вие също така ще стимулирате творчеството и ще заспите в състояние на истинска хармония.

ИЗКЛЮЧЕТЕ ТЕЛЕФОНА ИЛИ ГО ОСТАВЯТЕ ИЗВЪН СПАЛНЯТА

Смартфон

Една от максимите за намаляване на безпокойството през нощта е да държите смартфона си извън обсега си. Предполагаме, че вече знаете това, но вълните, излъчвани от екраните, променят функционирането на мелатонина, хормонът, отговорен за предизвикването на сън.

Също така, когато не можем да заспим и започнем да се мятаме, един от първите ни импулси е да протегнем ръка и да вдигнем телефона. Резултатът? Повече разсейване, повече тревожност и по-малко сън. Доверете ни се: смартфонът, по-добре и извън спалнята.

ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА БЯЛ ФОНОВ ШУМ

гора с дъжд

Звуци на дъжд, вятър,на гори по здрач, на вълни на море… Изберете звук, който ви отпуска и го оставете на заден план, докато се опитвате да заспите. В Youtube има много видеоклипове от този тип, които продължават до 10 часа, а ако не, има и машини като Marpac, предназначени изключително за излъчване на бял шум.

ИЗПИТВАЙТЕ ASMR ВИДЕО

Съкращението ASMR се отнася до автономна сензорна меридианна реакция. Какво е това? Отвъд техническите подробности, става дума за преживяване на приятно изживяване в резултат на визуалните и слухови стимули, предлагани ни, например, от безкрайността на видеоклиповете, които можем да намерим в YouTube. Има за всеки вкус: от шепот до звуци на предмети, които се търкат в микрофона като четка за грим.Звучи странно, нали? Тук ви оставяме един по-нормален със звуци на тибетски купи, за да видите дали ви отпуска… &128522;

НЕ ЯЖТЕ КЪСНИ ВЕЧЕРИ ИЛИ ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА

Случвало ли ви се е, след като сте изяли огромна пица за вечеря и сте заспали почти веднага, да сте сънували поредица от ужасни кошмари? Ами да, грешката беше количеството храна и неусвояването.

За да не се повтори, включете в диетата си храни като кръстоцветни зеленчуци, зеле, броколи или карфиол, богати на аминокиселини и храни с високо съдържание на Омега 3, като сьомга, сардини и семена от чиа, тъй като липсата му предизвиква нервност.

Ще се възползвате и от храни с високо съдържание на витамин В,като бобови растения, яйца или пълнозърнести храни, защото при стрес те се изразходват по-бързо. А сега… сладки сънища!

Популярна тема