Как да поддържаме ред в банята

Как да поддържаме ред в банята
Как да поддържаме ред в банята
Anonim
Има три правила, за да спечелите битката срещу хаоса в банята: стратегия, групиране и атака.

Първото е да решите какво ще съхранявате в него. Кажете сбогом на всичко, което не използвате веднага. Пример? Контейнерите с гел, които натрапчиво купихте при последната разпродажба на супермаркета. Да, бяха страхотни за цената си, но под душа ще ви трябва само един. Освен ако нямате голямо пространство, дръжте останалото в друга част на къщата. И ако имате такъв, една идея е да използвате гардероб с плъзгащи се врати: тъй като листата се плъзгат по водачите, те няма да се сблъскат с тоалетните, когато ги отворите.

дървен гардероб с плъзгащи се врати
Ако имате достатъчно място в банята, шкафът за съхранение е идеалното решение. Това е моделът Castilla, от La Redoute Interieurs, с плъзгащи се врати (€949)

Grouping събира подобни парчета заедно. Така че, ако имате нужда от пинсети, за да скубете веждите си, знаете къде да търсите, вместо да ровите в четките чисто нова паста за зъби (още една страхотна сделка от магазина за хранителни стоки), моливи за очи, лепенки и лосион против оплешивяване. Важното е да се установят категории. В една подредена баня можете да създадете следното: козметика, почистващи продукти - сапун, гъба, гел, паста за зъби…-, дамска интимна хигиена, кърпи и комплект за първа помощ.

Пулът от своя страна може да има подкласове.Четки от една страна, памуци за уши от друга, емайли, червила, комплект за бръснене с ножче + крем + четка… Организирането на вътрешността на чекмеджетата с контейнери е ключът. Ще знаете къде да отидете и те няма да се разпръснат вътре всеки път, когато отворите или затворите.

контейнери за чекмеджета за баня
Благодарение на контейнерите Godmorgon на Ikea, това чекмедже остава в перфектен ред ($9/комплект от 5)

Третото правило за спечелване на битката срещу хаоса е атаката. Трябва да знаете ситуацията си, за да се изправите пред нея и да я спечелите. Най-честата е липсата на място. Не се отчайвай. Има модели за съхранение, подходящи за всякакъв вид растения. Има тесни колички, които се възползват от свободните сантиметри, останали до стената.

бяла количка за баня от икеа
Количката Vesken на Ikea е само 18 см широка и когато получите това, което сте искали, го поставяте обратно на мястото му (€9)
Мини рафтовете, които са лесно достъпни, също са идеални за малки бани.
метален и черен мраморен рафт
Практичен и изискан. Мраморен и метален рафт Janita от La Redoute Interieurs е с размери 36,8 x 18 x 102,4 см ($359)

И минималното изражение: стъклените рафтове, които са визуално много леки и не позволяват зоната около мивката да се запълни с одеколони, масло за тяло или пяна за коса.

рафт за душ икеа
Въображението на сила: какво ще кажете да поставите рафт за душ… извън него? Kalgrund е с размери 24 x 6 cm и е от Ikea (15)

Друга ситуация, която води до безпорядък (и разстройство) е смесването на принадлежностите на всички хора, които използват банята. Ако искате да избегнете моменти като този вик "кой ми взе пресата за коса?!!!!", използвайте шкаф с чекмеджета и задайте по едно за всеки член на семейството или всеки съквартирант, с когото споделяте апартамент. йени

шкаф за баня с четири чекмеджета
Шкафът Exclusive от El Corte Inglés има 4 чекмеджета. Когато се монтира в полета, отдолу има място за поставяне на кърпи или други продукти в кошници (1199 €)

Говорейки за няколко души. Не знаете ли какво да правите с халатите, защото зад вратата не стават всичките? Решението е да закрепите портманто на стената, подобно на това, което бихте поставили в антрето, с няколко закачалки.

черна закачалка за баня
За тази гола стена, защото не стават мебели, закачалката Slofia е идеална за окачване на халати. От Redoute Interieurs (€19,99)

Сега да видим ситуацията „Вече имам шкаф за баня, но мога да използвам малко повече място за съхранение, без да е скрин или шкаф“. АХА. Проблема решен. Изберете шкаф с точната дълбочина, за да поставите вашите тоалетни принадлежности и продукти за красота онлайн.

икеа плитък шкаф за баня
Сега можете да използвате на практика тази стърчаща колона, която не ви позволява да поставите стандартен шкаф в банята. Закрепете плитък шкаф към него, като този от колекцията Godmorgon на Ikea. Размери 40 x 14 x 96 cm (€69)

Може би сега ще се идентифицирате с ново предположение. Когато си помислихте как ще изглежда вашата баня, беше ясно, че искате много място за съхранение. Бихте искали да поставите една мебел от стена до стена, но ох! отказахте се от него, защото тоалетната или бидето бяха на дъното. Е, все още имате време да го поправите. Достатъчно е да поставите няколко рафта с малка дълбочина.

плитък шкаф за баня
Страхотно, това решение от Pia Capdevila. Модулът има по-малка дълбочина, но добавя място за съхранение

За да изглежда една баня подредена,организацията е също толкова важна, колкото и нейният външен вид. Белите мебели са сигурно попадение: те създават усещане за чистота и подхождат на обзавеждането в банята. Декорационен съвет: инсталирайте хидравличен под с плочки с бял фон и ще добавите индивидуалност към околната среда.

amazon бял шкаф за мивка
Бял шкаф за баня, от Amazon. В 60 x 30 x 60 cm (€49,99)
Ако искате да е много уютно, дървото е вашият вариант. Добавете няколко кошници от естествени влакна и ще се почувствате толкова комфортно, че няма да бързате да си тръгнете.
баня с чекмеджета и кошници
Под чекмеджетата облицованите влакнести кошници подобряват реда. Проект, от Пиа Капдевила

И една последна съществена точка. Винаги, когато имате продукти пред очите си, независимо дали на рафтове, отворени модули или шкафове със стъклени врати, важно е всички те да са организирани и чисти. Разберете как с тези съвети за почистване.

шкаф за баня с бяла стъклена врата от икеа
Продуктите, организирани и безупречни във витрината на Ikea Hemnes. Неговите размери: 42 x 38 x 131 cm (149 €)

Популярна тема