Вътрешно остъкляване

Вътрешно остъкляване
Вътрешно остъкляване
Anonim

Един от ключовите елементи за оптимизиране на дома са вътрешните стъклени заграждения, които заменят традиционната преграда. „Основната му атракция – посочват от LaiaUbia Studio – е, че те пропускат светлината. На естетическо ниво те са много декоративни, тъй като ритъмът на профилите, когато са разделени на четвъртинки, помага за обличането на стъклената стена и създава визуална връзка между пространствата, които тя разделя." Първото нещо, препоръчват те, е "да отидете при професионалист, който да провери дали стената наистина може да бъде сменена със стъклена. Ще трябва да се потвърди, че няма електричество, климатик, вода, аларма, телефон.., инсталации, които минават през стената, и че това не е товар. Следващата стъпка би била да помислим за дизайна на заграждението и разделянето му на четвърти."

Предимство на остъклената преграда пред традиционната е нейната лекота. Това качество го прави идеален за апартаменти и студия.

ВИЗУАЛНА И СЕМЕЙНА ВРЪЗКА

стъклопакет за обособяване на офиса
стъклопакет за обособяване на офиса

В този проект с плъзгащи се панели и стъкло в горната част, конструкцията ви позволява да контролирате от кухнята какво правят децата в съседната телевизионна зона. „Външният вид на къщата - казва Пиа Капдевила, която я е реновирала - изискваше дървено покритие, за да й придаде повече топлина. Искахме да подчертаем облицовката върху кухненските покрития и граната на стената, които изглеждат по-добре с този дъбов тон."

ПОВЕЧЕ ПЕРСПЕКТИВА И ШИРИНА

стъклопакет за обособяване на офиса
стъклопакет за обособяване на офиса

Прозрачната стена има различен ефект от непрозрачната; първият удължава дълбочината - и следователно усещането за непрекъснатост - и прави стаята да изглежда по-голяма. Но освен своята функционалност, това е елемент, който може да се превърне в декоративен ресурс с уникален дизайн. Това е този, проектиран от LaiaUbia Studio за това трудно таванско пространство, чиито профили минават през двускатния покрив и рисуват асиметрична мрежа.

ДОБРЕ ДЕФИНИРАНА СРЕДА

стъклопакет за обособяване на офиса
стъклопакет за обособяване на офиса

За студиото Quefalamaria, отговорно за тази реформа, "те продължават да искат да секторизират къщата по някакъв начин, без да се отказват от дизайна и индивидуалността, които тези заграждения предоставят". И точно поради тази причина, посочват те, стъклените решения са тенденция днес. Това, което те проектират в черна лакирана стомана, "за да подчертае геометрията му", разделя хола-трапезария от кабинета, като същевременно "генерира вход от светлина и непрекъснатост".

СВЕТЛИНА И ИНТИМНОСТ, В РАВНИ ЧАСТИ

стъклопакет за обособяване на офиса
стъклопакет за обособяване на офиса

В реформата на това изображение от студио Aedificare е избрано златисто рефлексно стъкло, което в зависимост от времето на деня и светлината се превръща в огледало, което умножава пространството. За да осигурите повече уединение в спалнята, вградете бамбукови ролетни щори в хармония с дървото.

Ако сте готови и започвате да искате да го направите, строителните експерти препоръчват да поискате няколко оферти с гаранции, като тези на www.aquitureforma.com

Популярна тема