4 Антрета, 4 стила: Идеи да го направите по-приветлив и функционален

4 Антрета, 4 стила: Идеи да го направите по-приветлив и функционален
4 Антрета, 4 стила: Идеи да го направите по-приветлив и функционален
Anonim

Антрето е писмото за запознаване с вашия дом и хората, които живеят в него, ето защо е важно да отделите време и грижи в търсене на топло, функционално и красиво пространство!

Антре с огледало и конзола

поръчка вкъщи кошници в антре с конзола и огледало
поръчка вкъщи кошници в антре с конзола и огледало
Огледалото в коридора е от съществено значение, за да прегледате тоалета си, преди да излезете, и много полезно за умножаване на светлината и пространството.

Конзолата е най-използваната част в залите. Нейният успех се крие в ограничената й дълбочина, която й позволява да се побере в почти всяко пространство, нейната функционалност да оставя ключове, монети или поща и в своя изискан вкус, способен да изпълни всяка зала с елегантност. Разполагате с разнообразие от модели, които пасват на всеки стил. За селски изберете дървен модел; в скандинавски, бели конзоли и в модерни, прави парчета желязо или алуминий.

Детайли, които правят разликата. Аксесоарите са това, което добавя стойност към всяка стая. Поставете кошници от естествени влакна, които осигуряват топлина и допълнително място за съхранение, естествени цветя или растения, които предават свежест, и снимки, които излъчват познатост.

Антре в селски стил
Антре в селски стил
Оставете свободно място за мебели и аксесоари с ширина 90 см за транзит.

Ако имате място в антрето си,столове, пейки или фотьойли ще създадат много уютно усещане, освен това ще бъдат много практични: изчакайте да седнете, докато всички в къщата са готови, свалете обувките си, починете… Добър вариант са пейките с място за сядане и съхранение.

Антрето, освен че е привлекателно за очите,трябва да отговаря на нуждите на живеещите в къщата. Ако обикновено сваляте обувките си, когато влизате, антрето ви не може да пропусне рафт за обувки и стол или пейка за събуване на обувки. Вие сте от онези, които оставят ключовете или писмата веднага щом влязат? Е, ще трябва да поставите рафт, конзола или шкаф с чекмеджета. И ако в къщата ви има деца, поставете закачалки за дрехи на тяхната височина и килер с непрозрачни врати за съхранение на раниците им.

Коридор с тапет Sanderson
Коридор с тапет Sanderson
Килимът в антрето трябва да е изработен от устойчиви или миещи се материали, тъй като те ще издържат на много движения.

В малки пространства, както често се случва в коридорите,е важно да се съсредоточите върху един елемент. Можете да постигнете това с ретро мебел, произведение на изкуството или като боядисате стена в различен цвят или я покриете с ефектен тапет.

Антрето трябва да споделя елементи със съседните пространства. Търсете прилики в тоновете на мебелите или стените, следвайте същия декоративен стил или споделете тапицерия в аксесоарите, какъвто е случаят в тази зала с тапети и текстил от колекцията Caspian, от Sanderson в Gancedo. Други начини за свързване на пространства е чрез замяна на дървена врата с остъклена или чрез пълно или частично събаряне на преграда.

Зала в модерен и актуален стил
Зала в модерен и актуален стил
Ако сложите портманто в антрето, използвайте го само за да оставите ежедневните си палта, а не да ги трупате, защото ще създаде усещане за хаос.

Коридори, които имат естествена светлина,като този от Hubsch, могат да използват мебели и текстил с по-интензивен цвят. По-тъмните входове ще имат светли и по-светли мебели и ще трябва да бъдат осветени с прожектори и стенни аплици и настолна лампа.

Размер и форма… Тези два въпроса ще определят как ще го украсите. Ако е дълго и тясно, като коридор, боядисайте го със светли цветове като бяло или сиво, за да придобиете амплитуда. Поставете единична мебел на най-дългата стена и на пода, поставете продълговат килим с шарка на вертикални райета. Ако е малко кътче или пролука, окачете рафт или стенен рафт. Ако е по-голяма, можете да украсите с конзола, портманто, седалка и килимче.

Популярна тема