Този прекрасен дуплекс има уникални гледки

Този прекрасен дуплекс има уникални гледки
Този прекрасен дуплекс има уникални гледки
Anonim

Една от привилегиите на тази къща е, че има отлично местоположение: четвърти етаж от сграда на Plaza Mayor в Мадрид, където със сигурност ще се помещава

сто истории вътре. Имотът датира от около 1935 г. и имаше много недостатъци, поради възрастта на сградата и влошаването на структурата.

КЪЩАТА Е НА ДВА ЕТАЖА

Дуплекс пентхаус в Мадрид: Всекидневна с мецанин и дървени греди
Дуплекс пентхаус в Мадрид: Всекидневна с мецанин и дървени греди

Височината на таваните е позволила спалнята да бъде разположена в отворено таванско помещение. Долу, всекидневната, с холна маса и диван, от Gajisa. На него възглавнички от Икеа и Муй Мучо. Кошничките и декоративното бръмбарче също са от последната фирма. Оригинална стенна лампа Leroy Merlin осветява мецанина и зоната за сядане отдолу.

Дуплексът, след направените работи, създава усещане за дом. Два декоративни стила са преплетени в един дизайн. От една страна, актуален рустикален стил, отразен в използването на хидравлични плочки, плочки тип метро и мебели от естествено дърво… И, от друга, еклектичен стил с ретро нотки, които го персонализират и придават шикозен вид: пример е вратите на шкафовете, в които се откроява скъпоценно състарено стъкло..

ОПТИМИСТИЧНА СРЕДА

Радостта и жизнеността, които дишат стаите, е друга характеристика, която трябва да подчертаете. Такъв е случаят във всички среди, но особено в спалните, където тъканите и покритията са комбинирани, за да се постигнат искрящи пространства. Глави

собствен дизайн и кадифена тапицерия и тапети с цветя, лампи и аплици: всеки детайл предизвиква възхитителна винтидж естетика. И като черешка на тортата терасата на покрива, която раздава малко

безценни гледки към нервния център на Мадрид. Почти нищо!

Дуплекс пентхаус в Мадрид тераса
Дуплекс пентхаус в Мадрид тераса

Каква панорамна гледка предлага терасата! За да направи това пространство уютно, то е покрито с под от тиково дърво и е обзаведено с маса Ikea и метални столове Rastro. Възглавницата за макраме, чашите и кошниците са от Muy Mucho.

снимка
снимка

ОСМА И ЕЛЕГАНТНА ТРАПЕЗАРИЯ

Дуплекс пентхаус в Мадрид: Трапезария
Дуплекс пентхаус в Мадрид: Трапезария

Трапезарията е оборудвана с маса и два модела столове - някои в индустриален стил, а другите класически - които изглеждат прекрасно. Всичко е закупено от Maisons du Monde, Gajisa и Singular Market. Вазите и желязната топка в Ikea и килимът в Zara Home. Модерна лампа Leroy Merlin осветява целия ансамбъл.

Влакнести килими и дървени седалки темперират декорация в бели тонове.

БЯЛА КУХНЯ

Дуплекс пентхаус в Мадрид: Таванска кухня
Дуплекс пентхаус в Мадрид: Таванска кухня

Дуплексната кухня е много функционална. Той съчетава съвременна естетика - мебели и уреди - с ретро елементи, като дървения таван и плочките на метрото върху задната част.

КОНТРАСТ НА МАТЕРИАЛИТЕ

Дуплекс пентхаус в Мадрид: Коридор със сводове и греди
Дуплекс пентхаус в Мадрид: Коридор със сводове и греди

Цветът на дървото и неговият блясък се открояват на много белия фон на стените. Извитите сводести тавани осигуряват усещане за дълбочина. В края на коридора една от спалните в къщата има малък балкон с изглед към улицата.

Оригиналните елементи на къщата подобряват интериора.

В СПАЛНЯТА: ЦВЕТЯ И КАДИФЕ

Дуплекс пентхаус в Мадрид: Спалня
Дуплекс пентхаус в Мадрид: Спалня

В спалнята тапетирана в пролетен модел на Marantik. Кадифена табла, проектирана от Ana Negrete, лежи на стената. Изработеният по мярка гардероб е с огледални врати, които отразяват светлината и разширяват пространството. Възглавници и одеяла от Ikea и нощно шкафче от Zara Home. Стенната лампа е вдъхновена от 50-те години. Купена е от Singular Market.

ИГРА ЗА ДОВЪРШВАНЕ НА БАНЯ

Дуплекс пентхаус в Мадрид: баня
Дуплекс пентхаус в Мадрид: баня

В банята главните герои са керамичните плочки. За стените са избрани гладки и лъскави правоъгълни парчета, а за пода - хидравлични плочки. Можете да ги купите в Azulejos Peña.

Медуплексът е усвоен до милиметър, като на покрива има и тераса. Главната спалня е монтирана в таванско помещение на къщата и гледа към хола. Защитена е със стъклен парапет. Тъй като е открито пространство, то получава много светлина.

Дуплекс пентхаус в Мадрид: планове на приземен етаж и мецанин
Дуплекс пентхаус в Мадрид: планове на приземен етаж и мецанин

Компанията Alterhome, посветена на туристическите и дългосрочни наеми, планира цялостна рехабилитация на имота. Директорът по архитектура и интериорен дизайн, Ана Негрете, искаше мезонетът да запази същата същност, поради което заедно с останалата част от екипа от този отдел на Alterhome те проведоха действие, чиято цел беше да постигнат уникален и диференциран стил, предаващ топлина и модерност.

На първо място беше приоритизирано възстановяването на всички възможни оригинални конструктивни елементи: красивите дървени греди в стените и таваните, старата дограма и опушените прозорци. По същия начин съществуващата „разхвърляна архитектура“беше използвана, за да се придаде повече стойност на дома и да се смесят тенденция и традиция.

Популярна тема