Реновирана къща на брега с гледка към Средиземно море

Реновирана къща на брега с гледка към Средиземно море
Реновирана къща на брега с гледка към Средиземно море
Anonim

Собствениците на тази светеща къща с варосана фасада в Морайра, Аликанте, имаха два късмета. Първият беше да го открия, а вторият беше да намеря някой, който да го обнови и украси успешно. Те повериха проекта на експертните ръце на архитекта Хоакин Лорет и интериорния дизайнер Джесика Батай,и двамата с богат опит в къщи и вили на брега на Аликанте. Както си спомня Джесика, „собствениците търсеха втора резиденция, за да се насладят на климата на Коста Бланка и средиземноморския начин на живот. Те се влюбиха в местоположението на Bahía del Sol, на плажа El Portet в Moraira и в безкрайните гледки към брега и Peñón de Ifach. В допълнение, те обичаха близостта на пристанището, което им позволяваше редовно да плават, едно от техните хобита”. Местоположението на къщата „точно над морето“беше перфектно, но „за да й дадат втори живот и да я адаптират към своите нужди, те решиха да извършат цялостна реформа на къщата.“

„Изгревът от терасата е удоволствие за всички сетива“, ни казва интериорният дизайнер Джесика Батай, отговаряща за декорацията на тази къща след проекта за вътрешна реформа, извършен от архитекта Хоакин Лорет. Със сенчесто платно за защита от топлината, той стои като невероятна гледка към морето и скалата Ифач.

къща на брега варосана външност с тераси и стълби
къща на брега варосана външност с тераси и стълби

„Неправилните вълни, извивки и завои са характерни за типичната средиземноморска архитектура. Тези конструкции визуално подобряват идеята за интеграция в околната среда. Варовото покритие на стените отразява връщане към произхода. Освен това този материал е естествен и устойчив”, обяснява Батай.

къща на крайбрежната веранда с изглед към морето
къща на крайбрежната веранда с изглед към морето
Диван от Tine K Home, изработен от бамбук. Стълба,от Let’s Pause.

Салон с чил аут въздух

къща на брега чилаут стил всекидневна с голям диван
къща на брега чилаут стил всекидневна с голям диван

Извитите стени създават обгръщащо и по-приветливо пространство във всекидневната, украсена с диван с меки възглавници на нивото на земята, който ви приканва да се отпуснете. Черните и тъмносиви мазки придават на обстановката по-съвременно усещане.

Смесицата от шарки върху възглавници и килими зарежда с енергия и оживява декорацията. „Всички спомагателни мебели в хола са от естествено дърво, максимално малко обработено, което придава топлина на обстановката“, казва интериорният дизайнер. „Осветлението е базирано на глинени плочки, боядисани в същия тон като стената, за да придаде непрекъснатост и лекота на пространството.“

крайбрежна къща хол с ъглов диван и дървени холни маси
крайбрежна къща хол с ъглов диван и дървени холни маси
Диван , от Denzzo. Маси, от HK Living. Подова лампа, от Thai Natura. килим е от Tine K Home.

Трапезария с изглед

крайбрежна къща трапезария с голяма дървена маса
крайбрежна къща трапезария с голяма дървена маса
Банка , на Viva La Fusta. Всички детайли деко са от Sea&Sand.

„За да се насладим на това пространство както през лятото, така и през зимата, избрахме сгъваема стъклена завеса, която ни дава многофункционално пространство, без да влияе на визуалния декор“, казва Джесика.

къща на брега трапезария с големи прозорци
къща на брега трапезария с големи прозорци
Столове , на Crystal. Плитка Лампа, от Tine K Home. масата е закупена в Бали.

Сливането на интериора с екстериора чрез стъклено заграждение постига тази двойна цел в трапезарията. Светлината е пълна и с прозрачната предна част дълбочината се разширява и пространството се увеличава визуално.

къща на брега трапезария отворена навън с изглед към морето
къща на брега трапезария отворена навън с изглед към морето

„Стъклените стени подобряват тази връзка между интериора и екстериора и увеличават изпъкналостта на морето“, ни казва декораторът Джесика Батай, която под тези редове разговаря с Джером Уепиер, един от нейните сътрудници студио.

къща на брега веранда и басейн с фонтан
къща на брега веранда и басейн с фонтан

В басейна, на по-ниско ниво, се откроява стената му, изработена ръчно с типична за района каменна зидария, от която струи ламинарен водопад.

Кухня

„Традиционна, топла, практична и светла, кухнята е пространство, което ви кани да споделите“, по думите на Джесика Батай.

къща на брега кухня с дървени мебели
къща на брега кухня с дървени мебели
Кухня проектирана от Studio Jessica Bataille. Плот, изработен от гранит Naturamia® Sahara Nights, от фирмата Levantina. Фурна,от Teka.

С L-образната мебел, островната и наводняваща светлина, тя подчертава комбинацията от дъбово дърво и глина, които със своите вени и нюанси придават рустикална естетика на кухнята. Изображение, което е актуализирано с ултра изтънчения дизайн на шкафовете, крановете и присъствието на черно.

Спални

къща на брега спалня с изглед
къща на брега спалня с изглед

Интензитетът на суровините, дебелината на стените и осветлението са трите елемента, които Джесика подчертава в тази спалня. Неговата визуална чистота и контрастни текстури са създали спокойна атмосфера, благоприятна за почивка.

Събуждай се всеки ден, гледайки морето…

къща на брега основна спалня с изглед към морето
къща на брега основна спалня с изглед към морето

„В тази стая обичам височината на тавана и характера и топлината, които гредите придават на пространството. Изработени са от местно дърво, наречено мобила, характерно за архитектурата на Коста Бланка. Намирам контраста между този благороден материал и сивите подове от микроцимент за много интересен.“

къща на брега
къща на брега
къща на брега отвън с кактус
къща на брега отвън с кактус

Относно градината с кактуси, която се вижда от прозореца, декораторът обяснява: „За мен е много важно да имам местни градини, които подсилват изживяването на така наречения средиземноморски начин на живот. Освен това те са много по-устойчиви, тъй като изискват по-малко вода и поддръжка. Избрахме тези видове, за да гарантираме, че няма елемент, който да пречи на гледката към морето от спалнята.”

Баня

къща на брега полиран бетон баня
къща на брега полиран бетон баня
Смес от материали и ярко бяло в банята.

Микроцимент, плочки и състарено дърво персонализират естетиката на тази баня, която придобива яснота с бялата боя в най-високата част на стената и на тавана.

Идеи за копиране

Създайте кът за релакс в коридор:

къща на брега малък кът за сядане на стълбите
къща на брега малък кът за сядане на стълбите

Този, с лице към кухнята, има изглед към морето. В него можете да се насладите и на пространството и височината на всекидневната.

За двама тийнейджъри:

къща на брега свързани спални
къща на брега свързани спални

От голяма стая са направени две комуникации. Декораторът Джесика Батай ни казва: „собственикът има синове близнаци и по този начин те могат да споделят една стая, като същевременно запазват своето лично пространство и интимност.“

Свежи:

къща на брега веранда с трапезария
къща на брега веранда с трапезария

Перголи, сенници, сенчести платна, беседки, макси чадъри… Тези опции за слънцезащита също водят до открити шезлонги и трапезарии в плажни и селски къщи. В най-горещите месеци не всичко може да бъде солариум!

Сканирайте хоризонта:

къща на брега прозорци с изглед към морето
къща на брега прозорци с изглед към морето
Дизайнът на басейна и височината, на която се намира, го правят привилегирована гледна точка към морето.

Басейнът беше покрит с много светла плочка, защото „той е в хармония с архитектурата и осигурява усещане за спокойствие.“

Charm Plus:

къща на брега външни тераси с изглед към морето
къща на брега външни тераси с изглед към морето

Варосаните стени, арката, която очертава гледката, и заоблените цветя маркират стила на възхитителните пътеки с изглед към морето, които свързват растенията в къщата. Рая!

Планове на къщата и ключове от реформата

къща на брега планове на 3-те етажа на къщата
къща на брега планове на 3-те етажа на къщата

Сред ключовите моменти на проекта Батай описва следните: „пространствата бяха отворени, за да се даде повече пространство, ударението беше поставено върху отварянето на къщата навън и осигуряването на връзката между интериор и екстериор“. И предоставя убедителна причина да го направим: „в Средиземно море живеем голяма част от деня навън и за собствениците беше важно да се насладят на това удоволствие“. Друга промяна се отнася до материалите: „търсени са тези, които гарантират правилна изолация и са запазени оригиналите на къщата, които благодарение на реставрацията са подобрени, тъй като даването на втори живот на предметите е част от ангажимента на проучването за устойчивост”.

След реформата и фина настройка на съоръженията, разпределението на къщата се промени, за да се адаптира към нуждите на собствениците. С него и неговата отвореност към околната среда, яснотата се умножи. В този смисъл ключът е сгъваемата стъклена завеса, монтирана в трапезарията, решение, което размива границите. С отварянето му интериорът и екстериорът се сливат, а дуото небе-море изглежда още по-близо. Трапезария, която благодарение на различните нива на къщата е гледна точка с привилегирована панорамна гледка, но също така и голяма тераса с изглед към басейна, разположен пред нея. Каменната стена, ултра-прозрачният воден слой, дължащ се на ефекта на плочката и ламинарният водопад превръщат басейна в стилен оазис. И накрая, заслужава да се спомене интериорният дизайн, който поддържа простотата на средиземноморската естетика с местни материали и естествени покрития. Той се слива с бавната философия чрез подбора на мебели и детайли и създава комфортни пространства, които насърчават спокойствието и почивката, така необходими във ваканционния дом.

Популярна тема